Hlavní obsah

Divadelní fakulta v Brně chystá průvod, festivaly i premiéry

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Brněnská divadelní fakulta chystá v novém akademickém roce pouliční průvod, několik festivalů a sérii premiér včetně dramatizace úspěšné knihy Raději zešílet v divočině.

Článek

„Navíc se pokusí dohnat alespoň něco z toho, co se nestihlo na jaře kvůli pandemii koronaviru a nouzovému stavu,“ řekl mluvčí Janáčkovy akademie múzických umění Luboš Mareček.

Sezona ve fakultních divadlech začne už 3. září, a to premiérou inscenace Hády - Pokusy o minulost ve Studiu Marta v režii Igora Dostálka. Odložená premiéra inscenace Raději zešílet v divočině je naplánovaná na 13. září. Autorem předlohy je Aleš Palán, jenž v knize přibližuje život šumavských samotářů.

O tři dny později má v Divadle na Orlí premiéru inscenace Ženy na pokraji nervového zhroucení v režii Petra Štěpána a Miroslava Ondry. Další novinky budou následovat během celé sezony zásluhou absolventských ročníků v činoherním i muzikálovém ateliéru.

Akademický rok zahájí pouliční průvod, tentokrát pod názvem Restart. Uskuteční se 30. září a naváže na něj Meeting Point Party v klubu Fléda. Party bývá součástí Mezinárodního festivalu divadelních škol Setkání/Encounter, jehož 30. ročník se letos v dubnu nemohl uskutečnit. Příští Setkání/Encounter začne 23. března 2021.

Další festival Sítko přesunula fakulta z dubna na říjen. V plánech zůstává také přehlídka tvorby audiovizuálních oborů nebo Salon původní tvorby. V únoru divadelní fakulta udělí čestný doktorát Jonu Fossemu. Šedesátiletý literát je v současnosti patrně nejznámějším norským dramatikem.

Reklama

Související témata:

Doporučované