Hlavní obsah

Divadelní festival Bez hranic nabídne 17 divadelních představení

Foto: Stefan Mańka

Ilustrační foto.

Reklama

Divadelní festival Bez hranic, který se bude v Českém Těšíně na Karvinsku konat od 30. září do 10. října, letos nabídne 17 divadelních představení z Čech, Polska, Slovenska a Maďarska.

Článek

Vedle nich organizátoři chystají také koncerty, výstavy, workshopy, diskuse či setkání. „V letošním programu lze nalézt inscenace divadel, které se již zapsaly do historie zdejšího festivalu, ale jsou i taková, která na naši přehlídku přijedou své umění předvést poprvé. Nabídneme divákům představení, která se dotýkají existencionálních otázek či se pokoušejí reflektovat historii, a nově si také kladou otázky,co s námi bude do budoucna,“ uvedl umělecký šéf festivalu Janusz Legoň..

České divadlo bude reprezentovat divadelní soubor nového cirkusu Cirk La Putyka, který přiveze mezinárodně obsazené představení Runners. Diváci se mohou těšit také na brněnskou Husu na provázku a její inscenaci Gadžové jdou do nebe, pod kterou je podepsán známý a diváky i kritiky ceněný režisér Jiří Havelka. Ponor do klíčových okamžiků ze života a tvorby jednoho z největších vynálezců všech dob, Nikoly Tesly, slibuje hra Městských divadel pražských Tesla. Bláznivý příběh mimozemšťana, který se chce stát pozemšťanem, přiveze Divadlo Bolka Polívky.

Součástí přehlídky je pravidelně prezentace zajímavých inscenací všech tří scén Těšínského divadla. Česká scéna předvede muzikál Šumař na střeše, pod kterým je jako režisér podepsán Petr Kracik. Loutková scéna Bajka uvede v premiéře pohádku Hobbit.

Festivalový divadelní program doplní dva nevšední koncerty. V prostorách bývalé synagogy v Českém Těšíně vystoupí novinář a spisovatel Mariusz Szczygiel společně s kapelou Res Factum. Hudební tečku za letošním ročníkem udělá jazzman Wojciech Myrczek.

Reklama

Doporučované