Hlavní obsah

Divadlo Bolka Polívky v „nejisté sezoně“ připravuje pět premiér

Foto: Getty Images

„Ilustrační foto.“

Reklama

Brněnské Divadlo Bolka Polívky plánuje v letošní „nejisté sezoně“ nastudování pěti premiérových inscenací. Zatím po prázdninách nemuselo kvůli pandemii měnit program a nezaznamenalo ani odliv diváků, hlediště bývá zaplněné.

Článek

Do následujících měsíců principál hledí s nadějí i pochybnostmi ohledně dalšího vývoje. „Někdy se mi zdá, že ty chystané věci jsou v oblasti snů,“ řekl novinářům Polívka.

Největší obavy mají divadelníci z toho, že lidé budou mít strach chodit do divadla. „Že se budou bát sousedů, že první řady budou mít strach z posledních, poslední z těch prvních, nemluvě o balkonu,“ řekl Polívka. Zatím ale divadlo takový efekt nezaznamenalo, přestože počty nakažených v poslední době prudce stoupají.

Divadlo podle ředitelky Kateřiny Komárkové postupně odehrává představení přeložená z minulé sezony, která byla vyprodaná už tehdy. Program obohacuje o nově nasazená představení. Také se prodávají dobře, uvedla Komárková.

První premiérou sezony bude 13. listopadu autorská hra Jiřího Pokorného Rouen 44 s Klárou Trojanovou a Chantal Poullainovou. Repertoár rozšíří také koprodukční inscenace Proslov s Annou Polívkovou, premiérový díl komediálního občasníku Re:Kabaret a autorská hra Karla Steigerwalda Kdo sestřelil toho anděla. Na závěr sezony chystá divadlo inscenaci Nejsem svůj pes. Polívka hru před lety napsal pro Jiřího Pechu. Tentokrát se s postavou člověka, který byl v minulém životě psem, popasuje Pavel Zedníček.

„Všechny premiéry v sobě skloubí základní dramaturgickou premisu, a to je důraz na autorské divadlo a současné texty,“ uvedla dramaturgyně Sabina Machačová.

„Doufáme, že nám ďábelský covid nebude na překážku, že se naučíme žít s touto zátěží a že i z toho příšerného osamění, obav, napětí a strachu dokážeme vytěžit něco, co bychom nevytěžili, kdybychom nežili v této době,“ řekl Polívka, který sám čerstvě dostal třetí dávku očkování proti koronaviru.

Reklama

Doporučované