Hlavní obsah

Divadlo Continuo zahájí na Prachaticku sérii letních představení

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Divadlo Continuo zahajuje v Malovicích na Prachaticku sérii letních představení s názvem Pokoje. V sídle herců, Švestkovém dvoře, navštíví diváci vzájemně propojené divadelní scény a stráví v nich libovolně dlouhý čas.

Článek

„Jde o metaforu, díky níž soubor zrcadlí současnou situaci,“ sdělila produkční divadla Zuzana Bednarčiková.

Hrát se bude denně do 1. srpna. Jde o 25. ročník letních představení. „Pořádáme každoroční mezinárodní projekt již popětadvacáté a rádi bychom to oslavili na naší domácí půdě v Malovicích. Zveme diváky, aby s námi zabydleli pokoje, které vzniknou ve venkovních prostorách Švestkového dvora,“ uvedl režisér a umělecký vedoucí souboru Pavel Štourač.

Na představení se podílejí vedle členů souboru tanečníci, divadelníci, výtvarníci a muzikanti z různých zemí. Na inscenaci pracují tři týdny. Letos pozvalo Continuo deset mladých evropských umělců. „Podle tvůrců přináší Pokoje do exteriéru a veřejné samoty pod širým nebem intimní zpovědi, příběhy a situace normálně ukryté za zdmi našich soukromých prostorů,“ uvedla produkční.

Divadlo Continuo vzniklo roce 1992. Kombinuje pohyb, tanec a fyzické herectví s postupy loutkového divadla, živou hudbou a výtvarnou stylizací. Hodně se zapsalo do povědomí sérií Kratochvílení na jihočeském zámku Kratochvíle. Loni vyprodalo osm repríz letního titulu, každý večer pro 200 diváků.

Reklama

Související témata:

Doporučované