Hlavní obsah

Divadlo komedie připravilo vlastní nastudování muzikálu Davida Bowieho Lazarus

Igor Orozovič v hlavní roli představení LazarusVideo: Daniel Sywala

 

Reklama

Pokud máte rádi muzikály a ideálně i Davida Bowieho, tak je tu ideální tip Divadla Komedie, které do svého podzimního repertoáru přidalo kus, který je v posledních letech velice žhavým zbožím po celém světě.

Článek

Jedna z nejuznávanějších postav hudební historie David Bowie si v době, kdy už věděl, že mu příliš času na světě nezbývá, se rozhodl splnit si velké přání a to napsat muzikál. Dílo dostalo název Lazarus a po úspěšné newyorské premiéře v roce 2015 se následující rok představilo i v Londýně. V obou případech s Michaelem C. Hallem v hlavní roli. Následovaly především početné epické německé interpretace. „Myslím si, že se s americkou verzí potkáváme v tom, že jsme komorní a že to netlačíme do velké show. Většina těch německým verzí používá obrovskou scénografii a efekty. Je to jeden velký koncert,“ zmiňuje dramaturgyně Jana Slouková.

Pražská premiéra proběhla 12. a 13. října. V plánu je řada repríz. Více zde.

V hlavní roli se představí Ondřej Ruml a Igor Orozovič. „Pro mě to byla velká pěvecká výzva. V první řadě jsem si musel zjistit, jestli to dokážu uzpívat. Velkou výhodou je, že sám Bowie písní vyjadřuje obsah. Což věřím, že je u muzikálu důležité, to dramatické uchopení,“ říká Orozovič, kterého alternuje Ondřej Ruml. „Celý život mám mindrák nebo měl jsem mindráky, ze své hubené postavy, protože to bylo na divadle většinou nežádoucí. Teď mám konečně roli, kde to nevadí," řekl Ruml.

Celou reportáž najdete v úvodním videu. Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované