Hlavní obsah

Divadlo Komorní scéna Aréna chystá premiéru dramatu Konec hry

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Ostravské divadlo Komorní scéna Aréna chystá premiéru dramatu Samuela Becketta Konec hry. Inscenaci režíruje umělecký šéf divadla Ivan Krejčí. Premiéra se skuteční 5. září.

Článek

„Beckett v Konci hry vytvořil postapokalyptický obraz zdevastovaného světa, ve kterém dožívají poslední lidé. Ideální prostředí pro to pokládat si otázky o smyslu a plánu lidské existence. A nebyla by to Aréna, kdyby i do takové situace nedokázala dostat také dávku hořkého humoru,“ uvedla mluvčí divadla Michaela Davidová.

Soubor Arény a tvůrčí tým Ivana Krejčího pojaly Beckettův Konec hry především jako absurdní grotesku o konci světa. Pro Krejčího to není první setkání s tímto dílem.

„Na Konci hry jsem pracoval už v roce 1997 jako asistent v inscenačním týmu režiséra Josefa Janíka. Tenkrát hráli Nagga a Nell Michal Čapka a Ivana Uhlířová. V naší inscenaci tvoří tento krásný pár starých milenců Stanislav Šárský, který v divadle poprvé hostuje, s Danou Fialkovou,“ řekl Krejčí. V rolích Hamma a Clova uvidí diváci Marka Cisovského a Vojtěcha Lipinu.

„Premiéru Konce hry uvádíme v novém termínu, v sobotu 5. září. Inscenací, kterou měla minulá sezona končit, budeme paradoxně novou sezonu začínat,“ dodal dramaturg Arény Tomáš Vůjtek.

Reklama

Doporučované