Hlavní obsah

Divadlo na cucky chystá v letním kině týden špičkových cirkusových souborů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Prostory Letního kina v Olomouci ožijí v červenci přehlídkou špičkových cirkusových souborů i workshopy. Mimořádně bohatou nabídku novocirkusových představení chystá v týdnu od 12. do 19.července olomoucké Divadlo na cucky.

Článek

Akce ponese název Cirkuskus. Divadlo na cucky se tak připojuje k dalším olomouckým divadelním souborům, které lákají diváky na venkovní představení.

„Po loňském úspěchu se souborem Cirk La Putyka, který jsme uvedli v Letním kině hned dvakrát, jsme se rozhodli zpestřit Olomoučanům prázdniny i letos. Program jsme rozšířili na celý týden a vybrali nejen strhující show předních českých ansámblů, zajistili jsme také řadu workshopů, a to především pro děti. Tyto dílny nabízíme zcela zdarma,“ uvedla ředitelka Divadla na cucky Alžběta Kvapilová.

Diváci budou moci podle ní žasnout nad akrobatickými kousky, světelnými efekty, záplavou barev a smrští energie v podání Cirku La Putyka, který uvede představení Kaleidoscope a novinku Kabaret Dynamit, Losers Cirque Company, kteří přijedou do Olomouce s představením Kolaps a se svou úplnou novinkou v repertoáru s názvem Konkurz. Chybět nebude ani vystoupení Bratrů v tricku.

Posledně zmíněný soubor uzavře týdenní program pohybovou humoreskou Plovárna, která se jako jediná uskuteční mimo areál Letního kina a to přímo na Dolním náměstí, s volným vstupem, doplnil mluvčí divadla. Vstupenky na přehlídku včetně permanentek jsou již v prodeji, bližší informace najdou zájemci na strankách www.divadlonacucky.cz , kde si mohou zájemci také zarezervovat workshopy.

Akrobaciemi a špičkovým cirkusovým vystoupením ožil amfiteátr olomouckého letního kina naposledy loni v srpnu, kdy sem Divadlo na cucky pozvalo soubor nového cirkusu Cirk LaPutyka. Seskupení založené potomky slavného českého loutkáře Matěje Kopeckého vystoupilo s inscenací Kaleidoscope, která vznikala během koronavirové pandemie. V Olomouci se soubor tehdy představil poprvé.

Reklama

Doporučované