Hlavní obsah

Divadlo reaguje na koronavirus improvizačním seriálem Úhor

Foto: Getty Images

Brno

Reklama

S končící sezonou se brněnské Divadlo Husa na provázku rozloučí trojdílným divadelním seriálem Úhor.

Článek

Improvizační počin vznikl jako spontánní reakce hereckého souboru na koronavirovou krizi a přinese zábavnou zprávu z postapokalyptické budoucnosti.

Každý ze tří dílů uvede divadlo jen jednou. Po dnešní premiéře následují další pokračování 23. a 26. srpna.

Nápad prý vznikl živelně v okruhu herců a hereček, kteří se podílejí na improvizačním cyklu Zkušebna. „Společenská a politická satira je mrtvá, ale ještě se dá dělat metafora. I když ta už je samozřejmě taky nad hrobem. Tak uděláme takovou postapokalyptickou hyperbolu. Navíc - kdo by si nechtěl zahrát v těch roztrhaných cool kostýmech za hluku tvrdé hudby, že?“ uvedl herec Dalibor Buš.

Průvodkyní světem, ve kterém se lidé už dávno vzdali potřeby tělesného kontaktu a svou svobodu vyměnili za příslib bezpečí a ochrany, bude herečka Tereza Volánková. Její postava Dítěte beze jména je prý - kromě jiných mimořádných vlastností - zachmuřenější než Batman, čestnější než Vinnetou a rozzlobenější než Hulk.

Každý ze tří dílů doprovází živá kapela, která hraje původní hudbu Adama Mašury. Kostýmy jsou postapokalypticky divoké, rekvizity přiměřeně bizarní. Přestože jde o divadelní seriál, účast na všech dílech nutná není - každý z nich bude uveden známou seriálovou rekapitulací typu „v minulých dílech jste viděli“.

Reklama

Související témata:

Doporučované