Hlavní obsah

Divadlo Tramtarie chystá druhý letní festival, zázemí bude mít na parkánech

Foto: Getty Images

.

Reklama

Olomoucké Divadlo Tramtarie chystá pro návštěvníky druhý letní festival pod širým nebem, a to na parkánech Konviktu.

Článek

Tradiční přehlídka s názvem Olomoucké „nejen“ shakespearovské léto nabídne divákům v premiéře Čechovovy Tři sestry, letošní novinku Nebezpečné známosti a oblíbené komedie Kabaret nahatý Shakespeare nebo Po stopách něžného muže. Připraveny jsou i pohádky a bohatý program pro rodiny s dětmi. Zakončení festivalu bude patřit derniéře inscenace Láska za koronu 2. Festival se uskuteční od 8. do 22. srpna.

Festival se na parkánech uskuteční letos pošesté, každoročně jej navštíví několik tisíc lidí. „Diváci se mohou těšit na celkem 11 večerů s divadlem, dvě odpolední víkendová představení a na malé publikum čekají oblíbená pohádková představení s doprovodným programem,“ uvedla Vlasta Pechová z produkce.

Festival zahájí v neděli 8. srpna premiéra inscenace Tři sestry v režii úspěšného ruského režiséra Alexandera Minajeva. „Hra Antona Pavloviče Čechova se objeví v repertoáru Divadla Tramtarie vůbec poprvé. Jak jsou naši diváci zvyklí, půjde opět o originální pojetí a já věřím, že se jim bude tramtarijní adaptace této ruské klasiky líbit,“ uvedla ředitelka divadla Petra Němečková.

Další letní večery budou patřit oblíbeným komediím Divadla Tramtarie. Kromě legendárního Kabaretu nahatý Shakespeare a letní komedie Po stopách něžného muže na diváky čeká i spousta novinek. Na parkánu se poprvé představí komedie Hřeben Bruce Willise, vztahové konverzační drama Nebezpečné známosti nebo temná love story Na Větrné hůrce.

Své poslední reprízy bude mít i komedie Láska za koronu 2. Pro velký divácký zájem se na jeden jediný den exkluzivně vrátí i oblíbená open-air komedie Láska za koronu 1. „První díl Lásky za koronu jsme se rozhodli do programu nasadit díky obrovskému diváckému zájmu. V jeden den tak uvedeme díl první a zároveň derniéru dílu druhého a tím celý festival zakončíme,“ dodala Němečková. Ani letos nebude chybět program pro rodiny s dětmi. Kromě oblíbených pohádek O pračlovíčkovi, O popleteném kouzelníkovi a Pohádce o mašinkách je pro malé diváky připraven i další program včetně žonglérského workshopu.

Pod širým nebem se po dlouhé koronavirové přestávce představilo Divadlo Tramtarie návštěvníkům také po celý červen, a to v prostorách Korunní pevnůstky. Uvedlo dva premiérové tituly: Nebezpečné známosti a Láska za koronu 2, která vtipně glosuje současnou pandemickou situaci. Loňský pátý ročník divadelního festivalu Olomoucké „nejen“ shakespearovské léto navštívilo na parkánech Konviktu více než 3200 diváků.

Reklama

Související témata:

Doporučované