Hlavní obsah

Divadlo Tramtarie se chystá své premiéry poprvé představit pod širým nebem

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Olomoucké divadlo Tramtarie představí divákům premiéry, které kvůli uzavřeným jevištím dosud nespatřili. Půjde o inscenaci Nebezpečné známosti v režii Hany Marvanové a Tři sestry v režii ruského režiséra Alexandra Minajeva.

Článek

První premiéra by se měla objevit v červnu na open-air představeních. Hru Nebezpečné známosti herci divadla i přes nucenou divadelní pauzu kvůli opatřením proti koronaviru začali zkoušet loni v prosinci, připravena k premiéře byla již v lednu, dosud se jí však nedočkala. Milostný duel by měli diváci spatřit poprvé v červnu.

„Pokud bude možné hrát venku, budeme v červnu opět chystat na Korunní pevnůstce open- air představení. Premiéru by zde měly mít právě Nebezpečné známosti,“ uvedla ředitelka divadla Petra Němečková.

Druhý premiérový titul Tři sestry se má stát tahákem festivalu Olomoucké nejen shakespearovské léto, který se uskuteční od 8. do 22. srpna. Nejnovější inscenaci herci dotvořili pod dohledem zkušeného divadelního režiséra a herce Alexandera Minajeva před dvěma týdny. „Festival otevřeme touto premiérou v režii významného ruského režiséra, půjde o velkolepou událost,“ uveda ředitelka divadla. Doplnila, že na festivalu by se měly znovu objevit Nebezpečné známosti, ale i autorská inscenace Hřeben Bruce Willise, který stačilo divadlo představit jen na začátku sezony.

Podobnou cestou chce jít i Moravské divadlo v Olomouci, kde na své premiérové uvedení čeká rovněž řada nových titulů. „Chystáme hraní na Výstavišti Flora, tradiční open-air festival Moravské divadelní léto i projekt Kočování po Olomouckém kraji. Vše se chystáme představit 20. dubna,“ řekl dnes ČTK mluvčí divadla David Kresta.

Divadla jsou v Olomouci stejně jako v dalších částech republiky kvůli pandemii koronaviru uzavřena již od poloviny října.

Reklama

Doporučované