Hlavní obsah

Divadlo Tramtarie se v červnu představí na přehlídce na Korunní pevnůstce

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Olomoucké Divadlo Tramtarie se po tři čtvrtě roku nucené pauzy kvůli epidemii koronaviru představí opět divákům a to při sérii open-air představeních na Korunní pevnůstce.

Článek

Venkovní festival ponese název Červen NAŽIVO a divákům nabídne dvě premiéry, 15 večerních představení, šest koncertů a pět pohádek s doprovodným programem. „Věříme že v červnu už bude možné hrát venku, hrát konečně doopravdy naživo. Proto jsme na červen nachystali festival Červen NAŽIVO, který bude probíhat po celý červen a bude to festival plný divadla, hudby a akcí pro děti,“ uvedla ředitelka divadla Petra Němečková.

Divadlo během festivalu představí divákům i své dvě premiéry. První titul nese název Láska za koronu 2, která naváže na loňskou úspěšnou inscenaci, která vtipně glosovala život v pandemii koronaviru. Druhou premiérou budou Nebezpečné známosti v režii Hany Marvanové. Titul i přes nucenou divadelní pauzu začali herci zkoušet loni v prosinci, připravena k premiéře byla již v lednu, dosud se jí však nedočkala.

Z hudebního programu se mohou diváci těšit například na vystoupení Moravské filharmonie. „Vystoupí také olomoucké kapely Morisson Hotel nebo The Gardeners,“ uvedla ředitelka divadla. Festival se zaměří také na děti, Korunní pevnůstku chtějí zástupci divadla na měsíc proměnit v celodenní dětskou chill out zónu, rodinám s dětmi o víkendech nabídnou pohádky z repertoáru Divadla Tramtarie.

Podobnou cestou se vydalo také Moravské divadlo Olomouc, které se chystá od konce května na měsíc otevřít venkovní scénu na Výstavišti Flora. Členové souboru činohry, baletu a opery a operety na ní představí divákům dosavadní inscenace i premiéry, které se dosud nedočkaly svého uvedení. Projekt Moravské divadlo na Floře odstartuje 29. května, před začátkem léta čeká herce také další část Kočování po Olomouckém kraji.

Reklama

Doporučované