Hlavní obsah

Dívka viděla svého přítele v lavinou zasypaném hotelu. Podařilo se ji zachránit, chlapce ne

Viděla jsem jeho ruku, popsala přítelkyně pohřešovaného z hotelu Rigopiano.

 

Reklama

Příbuzní třiadvaceti pohřešovaných stále doufají, že jejich blízcí přežili v lavinou pohřbeném hotelu Rigopiano.

Článek

Jedním z lidí, kteří mohli přežít lavinové neštěstí v hotelu na úpatí italského pohoří Gran Sasso, je i Stefano Feniello. Myslí si to alespoň jeho otec Alessio. Médiím popsal výpověď přítelkyně svého syna, jež je mezi jedenácti zachráněnými z trosek hotelu Rigopiano.

Nejprve se Alessio Feniello od záchranářů dozvěděl, že jeho syn je naživu. Poté se ale ukázalo, že to není pravda. Ze zavaleného hotelu byla vyproštěna pouze Stefanova přítelkyně. Ta je přesvědčená, že svého partnera uvnitř hotelu viděla.

Stefana poznala podle hodinek na ruce, které byly dárkem od ní. (Pusťe si video v úvodu článku, kde Alessio Feniello tlumočí výpověď zachráněné dívky.)

„Chtěl jsem tam jít a hrabat sníh rukama. Slíbil jsem manželce, že jí syna přivedu zpátky domů. Nedovolili mi to,” řekl Allesio Feniello. Záchranáři mu ale nedokázali říct, jestli se pro jeho syna do trosek hotelu vydali. Mezi vyproštěnými Stefano dosud není.

Naději neztrácejí ani záchranáři. Ti stále kopají ve sněhu a snaží se najít vzduchové kapsy, kde by mohli být další živí lidé. Výkopy probíhají ručně, aby těžká technika případně někoho nezranila. Zatím se ještě nedostali ke všem částem hotelu. Pátrací jednotky používají i techniku, která může zaznamenat elektronické vlny vysílané z mobilních telefonů.

Z hotelu Rigopiano záchranáři dosud vyprostili sedm těl. Neštěstí přežilo 11 lidí, třiadvacet dalších se stále pohřešuje.

Vyšetřovatelé teď také zjišťují, jestli hotel nebylo možné evakuovat dřív, než ho minulý týden ve středu večer pohřbila lavina. V pondělí se totiž objevila zpráva, že ředitel hotelu kvůli špatnému počasí úřady žádal o pomoc už několik hodin před neštěstím.

V troskách hotelu Rigopiano, který před pěti dny zavalila mohutná lavina, byla v pondělí nalezena tři živá štěňata.

Reklama

Související témata:

Doporučované