Hlavní obsah

Nová lékařská zpráva nepomohla, soud odmítl otevřít proces s Janouškem

 

Reklama

Vlivný pražský politický podnikatel bojoval u pražského Městského soudu o znovuotevření svého případu. Nepomohla mu ani nová zpráva lékařů.

Článek

Dějí se tady divné věci....

Věta politického podnikatele Romana Janouška, která vyšla z jeho úst krátce poté, co v pražské Michli srazil svým vozem Porsche Cayenne ženu, jako by se vrátila před pražský Městský soud.

Janouškův advokát zde předložil tři nové důkazy, které měly zvrátit lobbistův 4,5letý trest vězení za těžké ublížení na zdraví.

Nepomohlo to: soud obnovu Janouškova procesu zamítl.

Za co byl odsouzen

K trestu byl Roman Janoušek odsouzen za to, že vážně zranil vietnamskou ženu.

Znalci během soudního procesu popsali, že jen díky náhodě neskončila s vážnými komplikacemi.

Byl pod vlivem, ale neviděl

Znalecké posudky z oboru psychiatrie, neurochirurgie a očního lékařství čtyři a půl roku od události popisují, že byl Janoušek v době nehody nemocný.

Lékaři v předložených dokumentech mimo jiné uvedli, že měl v době nehody hematom v hlavě.

Oční specialista napsal, že zároveň trpěl i zúženým viděním z pravé strany a z toho důvodu postiženou neviděl. „Měl tunelové vidění, na pravou stranu vozidla nemohl vidět,“ uvedl znalec z oboru očního lékařství Jan Novák.

Soudce Tomáš Kubovec však při čtení jejich posudků také podotkl, že Janoušek byl v té době závislý na omamných látkách a alkoholu.

K soudu nepřišel

Roman Janoušek si původně odpykával trest ve věznici v Brně, ale pak mu byl kvůli zdravotnímu stavu dvakrát přerušen. K soudu však nepřišel.

Jeho advokát Lukáš Trojan předložil lékařskou zprávu ošetřujícího lékaře, který svému pacientovi v žádném případě ze zdravotních důvodů toto nedoporučuje.

Janoušek si na zdravotní potíže stěžuje dlouhodobě. Letos v únoru podstoupil další operaci hlavy.

Soud Janouškův případ neotevřel, protože ho ani nové lékařské zprávy a nové okolnosti nepřesvědčily, že byl původní trest příliš přísný.

Reklama

Doporučované