Hlavní obsah

Djokovič to zvládl! V semifinále porazil Nadala a zahraje si finále Wimbledonu, ženskou dvouhru vyhrála Kerberová

Foto: ČTK

Djokovič postoupil do finále Wimbledonu.

Reklama

Srbský tenista Novak Djokovič je zpátky v plné síle. V dnešním semifinále Wimbledonu porazil španělského tenistu Rafaela Nadala 6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8 a zítra si v All England Clubu zahraje finále grandslamového turnaje.

Článek

Soupeřem srbského tenisty ve finále bude jihoafrický tenista Kevin Anderson, který ve včerejší tenisové bitvě porazil Američana Isnera 26:24 v pátém setu. Šest hodin trvající bitva způsobila pozdní začátek semifinále mezi Nadalem a Djokovičem. Zápas se tak musel dohrávat až dnes.

Přerušený zápas dnes pokračoval pod zataženou střechou a za přítomnosti vévodkyně Kate a manželky prince Harryho Meghan. Hned na úvod se tenisté přetahovali v patnáct minut dlouhém gamu. Čtvrtý set získal na svoji stranu španělský tenista.

V pátem setu předvedli oba dva tenisté velkou bitvu. Ta vyvrcholila za stavu 9:8. Djokovič sebral čistou hrou Nadalovi jeho podání a mohl se radovat z postupu do finále turnaje.

Finále ženské dvouhry vyhrála německá tenistka A. Kerberová, která nedala šanci americké tenistce Sereně Williamsové. Ta si zahrála první finále grandslamu po svém návratu po porodu dcery. Německá tenistka Williamsovou porazila hladce ve dvou setech 6:3 6:3.

Reklama

Doporučované