Hlavní obsah

Dlouhé čekání na Kajínka: Lidé vozí novinářům jídlo, přišla i policejní kontrola

Čtyři dny čekání na Kajínka: Lidé vozí novinářům jídlo, přišla i policejní kontrola.Video: Hanuš Hanslík

 

Reklama

Čekání desítek novinářů před věznicí Rýnovice zpestřují kuriózní momenty. Propuštění Jiřího Kajínka může přijít kdykoli.

Článek

Už čtvrtý den čekají desítky novinářů před věznicí Rýnovice v Jablonci nad Nisou na propuštění Jiřího Kajínka. Dvojnásobného vraha odsouzeného na doživotí slíbil omilostnit prezident Miloš Zeman po svém návratu z Číny.

Zeman ale milost, kterou mu už včera přivezl do Lán kancléř Vratislav Mynář, stále ještě podle dostupných informací nepodepsal. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček na otázky novinářů pouze vzkázal, že neděle je dnem pracovního klidu.

Věznice je každopádně na okamžité propuštění Kajínka připravena. Většinu dne je tu osobně i její ředitel.

Smaženky i policejní kontrola

Čekání novinářů občas zpestří i kuriózní momenty a mnoho zvědavců, kteří na místo přicházejí. Nejen, že by rádi viděli Kajínka, ale chtějí se také podívat na novinářský kemp, který na parkovišti za poslední dny vznikl. Řada novinářů je tu nonstop.

V noci na neděli se na zástupce médií přijel podívat třeba muž z Kořenova, který novinářům přivezl plnou přepravku domácích smaženek. Říkal, že je mu líto, že tady musí čekat, tak aby neměli hlad.

V neděli odpoledne udělala před věznicí rozruch dopravní policie. Ta se rozhodla zkontrolovat novinářská auta, zda mají povolení před věznicí stát.

Poté, co ředitel věznice policii potvrdil, že parkoviště médiím už od poloviny týdne vyhradil, hlídka zase odjela.

Nicméně zatím není jisté, zda Jiří Kajínek už dnes věznici opustí.

Reklama

Doporučované