Hlavní obsah

Dneska nemusíš chytat, slyšel Vaclík po hodinách v nemocnici. Pak senzačně zastavil Real Madrid

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Vaclík vychytal Real Madrid.

Reklama

Český brankář ve službách fotbalové Sevilly pomohl porazit Real Madrid. Pochytal všechny střely a stal se hvězdou zápasu.

Článek

„Jestli chceš být dnes radši s rodinou, zůstaň klidně doma,” slyšel od trenérů v den šlágru s Realem Madrid český brankář ve službách Sevilly. Tříletá dcera Tomáše Vaclíka Nicole měla doma nehodu, po které musela strávit odpoledne na pohotovosti. Devětadvacetiletý rodák z Ostravy byl v nemocnici pochopitelně s ní, a tak mu klub později nabídl, aby zůstal doma s rodinou, pokud se na zápas s vítězem tří posledních ročníků Ligy mistrů necítí.

On ale odmítl, navlékl rukavice a večer se postavil do sevillské branky. Real vstupoval do zápasu v pozici favorita, byl to ale domácí tým, který dával góly. Po dvaadvaceti minutách vedla Sevilla už 2:0, když obě branky vstřelil portugalský útočník André Silva. Ještě před koncem první půle zasadil poslední ránu do těla skomírajícího Realu Ben Yedder.

Ofenzivní síla Realu jako by se úplně vytratila. I když na branku Sevilly vyslali Bale a spol. celkem jednadvacet střel, Vaclík je všechny zneškodnil. Poradil si přitom s pokusy nejlepšího fotbalisty světa Modriče a zneškodnil i sólo Balea v jednašedesáté minutě.

Exsparťanský brankář brilantně vychytal velšskou superhvězdu a byl hlavním strůjcem důležitého vítězství. A jaké jsou výsledky Vaclíkova mužstva? Tři vítězství, jediná remíza, dvě prohry, skóre 13:6 a čtvrté místo v těsném závěsu za trojicí Barcelona, Real a Atlético Madrid.

A ve Španělsku pochopitelně pějí na českého reprezentačního gólmana oslavné písně. Od příchodu do Španělska odchytal v dresu Sevilly už 14 zápasů a působí přesvědčivým dojmem. Podle místních novinářů je to „skromný kluk, který se rád učí novým věcem a místním zvyklostem”. Španělská média jsou zároveň překvapená. Podle nich je totiž mnohem lepší, než původně čekali.

Další zápas čeká Vaclíkovu Sevillu v sobotu na hřišti dvanáctého Eibaru. V sedmém kole je na programu také madridské derby, a tak v případě výhry by se Sevilla mohla posunout na třetí místo. Poté, co spolu s Realem zaváhala také Barcelona, která prohrála na hřišti Leganes, je špice tabulky pořádně namačkaná.

Reklama

Související témata:

Doporučované