Hlavní obsah

Dnešní seriály jsou dělané horkou jehlou, říká herečka Jarmila Švehlová

Jarmila Švehlová Hájková ve studiu Slavných. Video: Jakub Štěpán, Seznam Zprávy

 

Reklama

I když rodiče nesouhlasili, aby se stala herečkou, prosadila si svou. A udělala dobře. Jarmila Švehlová Hájková hrála v mnoha inscenacích a ztvárnila více než šest princezen.

Článek

Když začínala a inscenace se natáčely, byla to obrovská dřina. Měsíce se trénovalo a týden, někdy i více, natáčelo. Kousky jako Vánice nebo Radosti života však dnes v televizi neuvidíte: „Bylo to, jako když se zkouší divadlo. Tyto kousky měly uměleckou hodnotu. Nevím, proč to nikde není. Ráda bych je znovu viděla v reprízách.”

Co se však stalo televizní klasikou, jsou pohádky, ve kterých Jarmila většinou hrála princezny. Nikdy je sice nepočítala, ale prý je jich asi šest. A přesto, že nejznámější je zřejmě princezna Babetka z pohádky A co takhle svatba, princi?, herečka nejraději vzpomíná na ztvárnění panenky z Vltavské tůně. Ta byla její první pohádkovou rolí, a proto se stala i tou nejoblíbenější. Co se dnešní tvorby týká, například seriály neodsuzuje. Mnohé se jí i líbí, ale jsou podle ní dělané horkou jehlou.

Kromě herectví se Jarmila věnuje i malování. Jaké byly její malířské začátky a jak si užívá role babičky? Na to se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované