Hlavní obsah

Do Čech dorazily mrazy, teploty klesly až k minus 15 stupňům

V noci a ráno klesly teploty až k minus 15 stupňům Celsia.Video: Eliška Kolomazníková

 

Reklama

Mráz pod minus deset stupňů hlásili meteorologové například z Deštného v Orlických horách nebo z Králíků na Orlickoústecku.

Článek

První adventní víkend bude mít velmi studený ráz. V sobotu ráno spadly na některých místech republiky teploty pod minus 10 stupňů.

Největší mráz – až minus 15 stupňů Celsia – pak hlásí meteorologové a pozorovatelé počasí z Orlických hor z Deštného a pak také z Králíků na Orlickoústecku.

Na hřebenech Krkonoš bylo brzy zrána minus 7 stupňů.

Počasí komplikuje i dopravu. Hlavní silniční tahy jsou sice většinou jenom vlhké po chemickém ošetření, vedlejší silnice ale pokrývá zledovatělá vrstva ujetého sněhu.

Sníh se drží zejména na cestách severních hor, na Vysočině a v Jihočeském kraji pak po ránu znesnadňovaly řízení mlhy.

Videoblog s předpovědí meteorologa Petra Dvořáka:

V části Moravskoslezského kraje panují zhoršené rozptylové podmínky. Koncentrace polétavého prachu v ovzduší dosáhla až dvojnásobku povoleného limitu. Smog postihuje tento region hlavně na podzim a v zimě. Nejhůře je na tom s ovzduším Karvinsko a Ostravsko, kde meteorologové situaci označili jako špatnou.

Přes den by na východě Čech mělo být převážně oblačno, ojediněle se čeká slabé sněžení, hlavně na horách. Teploty by se měly pohybovat od minus dvou do plus jednoho stupně Celsia, na horách má být kolem minus čtyř stupňů.

Reklama

Doporučované