Hlavní obsah

Do Česka míří orkán. Na horách už silný vítr zastavil lanovky

Večerní zprávy 11. 12. 2017.

 

Reklama

Poslankyně Miloslava Vostrá připravila stát o dva a půl milionu korun. Do Česka míří extrémní vítr síly orkánu a došlo k výbuchu na newyorském Manhattanu, na místě jsou ranění. Nejen to přinášejí dnešní Večerní zprávy.

Článek

Komunistická poslankyně Miloslava Vostrá nově vede jeden z nejdůležitějších sněmovních výborů – ten rozpočtový. Sama přitom svým podnikáním připravila státní rozpočet o více než dva a půl milionu korun. Po její minulosti pátral reportér Aleš Černý.

Dnes a zítra hrozí v Česku extrémně nebezpečný vítr. Na hřebenech hor by mohl dosáhnout rychlosti až 145 kilometrů v hodině. Kvůli počasí přerušila svůj provoz například lanovka na Růžovou horu v Krkonoších. A počasí komplikovalo dopravu například i ve Velké Británii.

Prezident Miloš Zeman dnes přijal v Lánech poslední tři nováčky, kteří by měli usednout v kabinetu Andreje Babiše. Budoucí ministry školství, kultury a zemědělství. Roberta Plagu, Ilju Šmída a Jiřího Milka.

Letos je tomu právě 25 let, kdy se rozdělilo Československo na dva samostatné státy. V pražském Národním muzeu se dnes sešli muži, kteří tehdy federaci rozdělili. Václav Klaus a Vladimír Mečiar.

A ještě jedno připomenutí historie. Nový pohled na posledního komunistického prezidenta Československa. Historik Michal Macháček ve své nové obsáhlé publikaci sleduje Husákův vzestup, pád a poté pozvolný návrat k moci završený po srpnu 1968.

Reklama

Doporučované