Hlavní obsah

Do Česka přichází chladné počasí. V sobotu se před ním do obchodů ale neschováte, budou mít zavřeno

Dnešek očima Barbory Kalátové.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Jaké události přinesl čtvrtek 26. října a co nás čeká během nadcházejících dní? Podívejte se na přehled toho nejzajímavějšího podle Barbory Kalátové.

Článek

Čtvrtek byl posledním teplým dnem. V průběhu noci ze čtvrtka na pátek začne do Česka proudit studená fronta a teploty půjdou dolů. Chladné počasí bude provázet silný vítr a déšť. Na horách již meteorologové očekávají sněžení.

Syn Věry Špinarové odmítl státní vyznamenání, které chtěl zpěvačce posmrtně udělit prezident Miloš Zeman. Jako důvod Adam Pavlík uvedl, že by ho jeho matka nechtěla. Zpěvačka zemřela letos v březnu ve věku 65 let.

Thajsko se po roce smutků loučí s milovaným králem Pchúmipchonem Adundétem. Pohřební ceremoniál, který trvá pět dní, začal v úterý. Vyvrcholením je právě dnešní obřad zpopelnění ve zlatém pavilonu před královským palácem v Bangkoku. Očekává se účast čtvrt milionu lidí, včetně představitelů čtyř desítek zemí.

Vrchní soud v Olomouci zrušil předběžné opatření, které zakazovalo Uber v Brně. Otázka, zda je to v souladu se zákonem, ale ještě vyřešená není, soud se jí bude zabývat zvlášť.

V sobotu budou kvůli státnímu svátku uzavřeny všechny obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních. Zavřít jsou nuceny také bazary, sběrny nebo zastavárny bez ohledu na velikost. Provozovatelé některých obchodů tak opět přijdou o nemalý obnos peněz.

Reklama

Související témata:

Doporučované