Hlavní obsah

Do Chebu se po rozvolnění vrátily farmářské trhy

Foto: Jan Podmol, Seznam Zprávy

ilustrační foto.

Reklama

V Chebu po půl roce znovu začaly farmářské trhy. Po uvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru jsou to první trhy, které mohli lidé v Karlovarském kraji navštívit.

Článek

Účast prodejců byla menší, ale podle organizátorů, firmy Trhy Aleš, se dá očekávat, že zájem rychle poroste, zvlášť, až se vylepší počasí. „Spousta lidí nám odřekla účast, co se týká ovoce, zeleniny nebo květin. Další problém je, že vláda rozhodla, že se farmářské trhy mohou spustit za týden a prodejci na to nebyli připravení,“ řekl za organizátory Radek Aleš.

Na pěší zóně v Chebu se tak dnes sešlo 13 prodejců. Kromě svých výpěstků nabízeli masné výrobky a ryby, výrobky z medu nebo bylinky. Zejména o zeleninu nebo uzenářské výrobky z regionálních výroben byl zájem i přes velmi chladné počasí, při kterém nechyběly ani sněhové vločky.

Nezmění-li se epidemická situace, měli by podle Aleše v následujících týdnech prodejci nabízet zejména čerstvou zeleninu a květiny a měli by se v Chebu střídat. Prodávat zatím nelze doplňkový sortiment jako keramiku, košíky a podobně, ani jídlo k přímé konzumaci na místě. Stánky musí být dál od sebe, každý musí mít k dispozici dezinfekci a prodejci musí mít ochranné pomůcky.

Farmářské trhy se v Chebu obnovily loni. Původně měly fungovat do konce listopadu, ale protiepidemické opatření je zrušilo už v říjnu.

Podle starosty Chebu Antonína Jalovce (VPM) město po pořadatelích nechce vysoký nájem, ale snaží se najít vzájemně výhodnou spolupráci. Zejména proto, že lidé tento sortiment vyhledávají a trhy si oblíbili.

Reklama

Související témata:

Doporučované