Hlavní obsah

Do kampaně se zapojila i Drahošova žena. Tolik květin jsem v životě nedostala, smála se

Eva Drahošová vstoupila do kampaně.

 

Reklama

Kandidát na prezidenta Jiří Drahoš zapojil do kampaně i svoji manželku. A to velmi aktivně. Eva Drahošová strávila celý čtvrtek na Pardubicku, kde se setkala se seniory, studenty, ale i s voliči či politiky.

Článek

Eva Drahošová přijela na Pardubicko na pozvání tamní senátorky Miluše Horské, která ji po celý den doprovázela. Svoji návštěvu regionu začala v Přelouči nedaleko Pardubic, kde navštívila domov pro seniory. Prohlédla si zrekonstruované zařízení a setkala se i s klienty či pracovníky domova. Místo si nevybrala náhodou, pokud by se stala první dámou, ráda by se starým lidem a péči o ně aktivně věnovala. „Teda, tolik květin jsem snad nikdy nedostala,” rozesmála se Drahošová ještě v hale domova, když ji s pugéty přivítala trojice seniorů na invalidních vozících.

Cesta manželky prezidentského kandidáta pak pokračovala do krajského města Pardubic, kde navštívila základní školu a dětský domov. S veřejností se setkala nejprve v krajské knihovně. „Tady jsem doma,” podotkla Drahošová, která před odchodem do důchodu pracovala celý život jako knihovnice. Zájem o debatu s ní byl enormní. Lidé, kteří se jí přišli na něco zeptat nebo si jen poslechnout její názory, stáli až ve vedlejší místnosti. Další setkání s lidmi měla naplánované na večer v jedné z pardubických kaváren a den v regionu ukončila po šesté hodině večerní setkáním s představiteli města a kraje. Drahošovou přijal pardubický primátor Martin Charvát (ANO) s manželkou a také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD), který před několika dny veřejně vyjádřil podporu jejímu manželovi.

Reklama

Doporučované