Hlavní obsah

Do Karlovarského kraje dorazil ráno silný vítr, lámal stromy a větve

Ilustrační foto.

Reklama

Hasiči v Karlovarském kraji od rána zasahují u škod, které způsobil silný vítr, zatím měli asi 10 zásahů. Nejsilnější poryvy byly okolo 7. hodiny ráno. Vítr lámal stromy a větve a uvolnil část střechy na mateřské škole v Sokolově.

Článek

V Sokolově vítr uvolnil část oplechování střechy na mateřské škole v ulici Kosmonautů. Podle starostky Renaty Oulehlové (ANO) budou hasiči uvolněnou střechu zatím zatěžovat pískem. Děti ani učitelky nebyly ohroženy a zůstávají v budově.

Hasiči vyjížděli hlavně k popadaným stromům na silnici. První výjezdy byly už před 7:00 ráno, například do Olšových Vrat u Karlových Varů nebo do Milíkova na Chebsku, kde odstraňovali stromy a větve ze silnic. Další výjezdy měli po celém kraji, opět hlavně ke zlomeným nebo popadaným stromům. V Nové Roli spadl strom na zaparkované auto.

Na silný vítr upozorňovali meteorologové předem. Hasiči tak podle mluvčího Kasala posílili služby na všech stanicích v kraji. „Vždy minimálně o jedno výjezdové družstvo, posílený je rovněž početní stav operátorů na operačním středisku,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Reklama

Doporučované