Hlavní obsah

Do kin míří nová česká adaptace Alenky v říši divů, česká Alenka míří za zázraky

Alenka v zemi zázraků jde do kin. Jaká jsou další zajímavá filmová zpracování?Video: Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Alenka v zemi zázraků má v kinech premiéru 8. února a svým zpracováním se vymyká tradiční pohádce. Vybrali jsme pro vás top 5 filmových verzí příběhu o Alence.

Článek

Do českých kin míří nová česká adaptace Alenky v říši divů. Film režisérů Jany Kristiny Studničkové a Otakára Maria Schmidta se začne promítat 8. února. Vypráví příběh dívenky, která vlastním pohledem popisuje svět zázraků. Ten vykreslují rodinné slavnosti, sny a další pohádkové postavy. Třeba Malý princ. Dívenka prolíná realitu se snovým světem tak poutavě, že vás do světa, který se odehrává na Malé Straně nebo třeba v Itálii, přirozeně vtáhne.

Jde o nové pojetí klasického příběhu, který před více než 150 lety napsal anglický matematik a logik Lewis Carol (vlastním jménem Charles Lutwidge Dodgson). Dílu se mimo jiné pro jeho hloubku dostalo vědecké interpretace. Filmových verzí vzniklo více než deset a my jsme pro vás sestavili top 5 těch nejzajímavějších zpracování. Taková, která se vymykají buď kvalitou zpracování, pojetím námětu, nebo vizuální stránkou.

Jaké filmy se do žebříčku probojovaly? Dozvíte se v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované