Hlavní obsah

Do konce týdne bude polojasno, srážky se mohou objevit až jeho koncem

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V příštích dnech budou ustávat srážky a teploty se vyšplhají nad nulu.

Článek

V úterý do Česka začala od jihu a jihovýchodu zasahovat oblačnost tlakové níže, která se stále udržuje v oblasti Středomoří a na Balkánském poloostrově. Fronta zasáhla jihovýchod a střed republiky, kam přinese také převážně sněhové srážky. Zejména na Vysočině nebo ve vyšších polohách může napadnout až kolem deseti centimetrů nového sněhu.

Naopak na severu by se srážky vyskytovat neměly. Na jihovýchodě Moravy mohou být ojediněle srážky namrzající. V průběhu dne budou ustávat a teploty se pomalu vyšplhají nad nulu. Nový sníh na některých místech roztaje. V průběhu odpoledne by se srážky už neměly vyskytovat nebo se objeví jen na východě republiky.

Čtvrtek by měl být bez srážek, ale meteorologové očekávají větší oblačnost. Na většině území bude zataženo s nízkou inverzní oblačností, která se bude protrhávat jen ojediněle. To ovlivní i denní teploty, které nebudou příliš vysoké. Pohybovat se budou lehce nad nulou, v noci okolo minus tří až pěti stupňů. V dalších dnech by mělo být spíš polojasno, srážky by se vyskytovat neměly.

V polovině února by se mělo objevit západní proudění, které k nám bude přinášet sněžení ve středních a vyšších polohách. V nízkých polohách sníh pravděpodobně nebude.

Reklama

Související témata:

Doporučované