Hlavní obsah

Do Lán míří Zemanovi přátelé na plánovanou akci. „Nic o něm nevíme,“ tvrdí

Foto: hrad.cz

Charitativní akce prezidentského páru se v Lánech hodlá zúčastnit řada vlivných přátel Miloše Zemana.

Reklama

Ve středu odpoledne se má v Lánech uskutečnit velká charitativní akce pod záštitou prezidenta Miloše Zemana a jeho manželky. Do Prahy přijíždějí hosté, kteří ale netuší, co je s hospitalizovaným prezidentem.

Článek

O zdravotním stavu prezidenta Miloše Zemana, který byl v úterý hospitalizován ve vojenské nemocnici, nejsou stále žádné zprávy. Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček na dotazy ohledně zdraví hlavy státu odmítá odpovídat.

Nic netuší ani hosté, kteří se sjíždějí na charitativní akci v Lánech, jež je delší dobu plánovaná právě na dnešní odpoledne. Součástí setkání má být i tenisová exhibice Lány Open, která se poprvé uskutečnila v roce 2017.

Sportovní část akce organizuje tenisový boss Miroslav Černošek, jehož redakce zastihla na cestě z Prostějova do Prahy. Ani on ale nevěděl, co je s prezidentem a zda se celé setkání vůbec uskuteční.

„Mám informace pouze ze zpráv, že pan prezident je v nemocnici. Jedu vlakem do Prahy, záleží na rozhodnutí Hradu, jak to dopadne,“ řekl Černošek Seznam Zprávám. Dodal, že jde o „charitativní akci v rámci nadace pana prezidenta a jeho paní“. Na akci v Lánech se podle něj sejdou vlivné osoby – ať už z řad právníků, podnikatelů či politiků.

Právě konání charitativní akce ukazuje, že prezidentův odjezd do nemocnice není plánovaný ani se nejedná o rutinní prohlídku nebo rekondiční pobyt.

To naznačoval prezidentův poradce Martin Nejedlý, který jako jediný z Hradu částečně porušil mlčení. „Slyšel jsem pana prezidenta, že se domlouvá přes svého kancléře a tajemníka, aby dohodl termín na pravidelnou prohlídku,“ sdělil Nejedlý serveru iRozhlas.cz.

Podle serveru Aktuálně.cz byl Zeman v nemocnici už v pátek. Ředitel Ústřední vojenské nemocnice Miroslav Zavoral, který je Zemanovým ošetřujícím lékařem, serveru řekl, že prezidentovi doporučil, aby zvážil nepřetržitou péči. Podrobnosti ale také nesdělil.

Seznam Zprávy mluvily i s jedním z právníků, který se ve středu odpoledne do Lán chystá. „Chci se tam potkat se spoustou lidí. Jestli tam bude Miloš, to ale nikdo nevíme, ze zpráv v novinách to tak ale nevypadá,“ uvedl pod příslibem anonymity.

Když se tenisová exhibice Lány Open pořádala v roce 2018, účastnil se například ministr školství či přední české tenistky a o hudební doprovod se postaral Michal David.

Reklama

Doporučované