Hlavní obsah

Do mistrovství světa v krasobruslení zbývá týden. Jaké jsou medailové šance Česka?

Kdo bude reprezentovat Česko na mistrovství světa v krasobruslení?Video: Lucie Šmídová

 

Reklama

Nejlepší světoví krasobruslaři a krasobruslařky se o titul mistra a mistryně světa utkají v termínu 18. – 24. března 2019 v Japonsku. Smutným faktem je, že Česko nebude reprezentovat žádný taneční pár. Sportovní kategorie vypadá ale nadějně.

Článek

„Kdyby se do krasobruslení nezapojila rodina Březinova, tak by náš tým byl hodně chudý. Česko bude reprezentovat Michal Březina v mužské kategorii, sestra Michala Eliška Březinová v ženské kategorii a dobrá zpráva je, že na poslední chvíli se kvalifikovala nová sportovní dvojce Martin Bidař a Hanna Abrazevičová,“ vypočetl bývalý krasobruslař a mistr Evropy z roku 2008 Tomáš Verner.

Jak vidí šance sportovního krasobruslaře Michala Březiny? „Výkonnost Michala je na dobrém vzestupu, ale jestli je reálná šance na medaili, se pozná až přímo na mistrovství, kde uvidíme současnou formu všech závodníků. Ale určitě bude bojovat o příčky v první desítce. Čím více se mu bude dařit, tím více se bude posouvat k elitní šestce. Tam už je to ale hodně nabité. Záleží na kalkulacích, kdo pokazí a nepokazí…,“ dodává Tomáš Verner.

Velkým favoritem v mužské kategorii je Američan Nathan Chen, který zvládne až pět čtverných skoků v jedné jízdě. V ženské kategorii se o nejvyšší příčky poperou převážně ruské závodnice s Japonkami. Ve sportovních dvojicích se očekává souboj Čína versus Rusko.

Další podrobnosti prozradil Tomáš Verner v úvodním videu. Jde o rozhovor z pořadu Ráno na gauči, který můžete sledovat každý všední den od 7:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované