Hlavní obsah

Do pátrání po ženě, kterou smetla povodeň, se dnes zapojí policejní potápěči

Foto: HZS Olomouckého kraje

Seniorka se pohřešuje v souvislosti s povodněmi třetí den, podle policie se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka.

Reklama

Hasiči a policisté z Olomouckého kraje dnes ráno hlásí: Jsme zpět v zaplavených oblastech, likvidujeme škody a pokračujeme v pátrání po pohřešované ženě. Do hledání se zapojí také potápěči a psovodi.

Článek

Psovodi a policejní potápěči se dnes zapojí do pátrání po pohřešované čtyřiasedmdesátileté ženě z Oskavy na Šumpersku. „Znovu prohledají zhruba osmikilometrový úsek mezi Oskavou a Novou Hradečnou,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. V pátrání budou pokračovat dvě desítky policistů, práci jim komplikuje rozbahněný terén. Seniorka se pohřešuje v souvislosti s povodněmi třetí den, podle policie se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka.

„Budeme v následujících hodinách intenzivně pokračovat v pátrání. Zapojí se do něj dvě desítky policistů včetně psovodů a dnes počítáme i s nasazením policejních potápěčů. S ohledem na stávající stav, jak klesá hladina řeky a jak nám to umožní podmínky, neboť terén je ještě hodně rozbahněný, máme natipovaná místa, která chceme propátrat za účasti policejních potápěčů,“ uvedla policejní mluvčí.

Policisté budou znovu pátrat na osmikilometrovém úseku mezi Oskavou a Novou Hradečnou. „Uvidíme, jak bude situace vypadat dnes a poté zvolíme další postup,“ doplnila policejní mluvčí.

Oskava, odkud žena pocházela, je jednou z obcí, které ničivé záplavy v noci na pondělí postihly nejvíce. Sílu přívalových dešťů, které během okamžiku zvedly hladinu protékající řeky Oskavy, tam dokazuje i utržený most mezi Oskavou a Bedřichovem.

Hasiči dokumentují boj s následky povodně.

Pátrání po pohřešované ženě se rozběhlo hned v pondělí ráno, prostor ze vzduchu monitoroval policejní vrtulník, ženu hledali policisté i za pomoci dronu. Dosud však bezúspěšně. Voda sice v postižené oblasti opadla, terén je však velmi nepřístupný, koryto potoka lemují nánosy bahna a dřeva. Policisté dosud prohledávali oba břehy řeky Oskavy, přilehlé toky a vodní plochy a také louky a zahrady u rodinných domů, které jsou plné nánosů, naplavenin a popadaných stromů.

Když se ulice změní v řeku.

Ničivé záplavy, které postihly Uničovsko a jižní část Šumperska v noci na pondělí, mají dosud jednu oběť, osmačtyřicetiletou ženu z místní části Šumvaldu Břevence. V postižených obcích pokračuje odstraňování následků povodní. Ráno se sem vrátili hasiči, kteří kromě úklidu pomáhají čerpat vodu. „Máme 27 jednotek v terénu, což je zhruba 160 hasičů,“ řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Na místě působí i humanitární organizace a vojáci.

Reklama

Doporučované