Hlavní obsah

Do pátrání po ženě, kterou smetla povodeň, se dnes zapojí policejní potápěči

Foto: HZS Olomouckého kraje

Seniorka se pohřešuje v souvislosti s povodněmi třetí den, podle policie se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka.

Reklama

Hasiči a policisté z Olomouckého kraje dnes ráno hlásí: Jsme zpět v zaplavených oblastech, likvidujeme škody a pokračujeme v pátrání po pohřešované ženě. Do hledání se zapojí také potápěči a psovodi.

Článek

Psovodi a policejní potápěči se dnes zapojí do pátrání po pohřešované čtyřiasedmdesátileté ženě z Oskavy na Šumpersku. „Znovu prohledají zhruba osmikilometrový úsek mezi Oskavou a Novou Hradečnou,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. V pátrání budou pokračovat dvě desítky policistů, práci jim komplikuje rozbahněný terén. Seniorka se pohřešuje v souvislosti s povodněmi třetí den, podle policie se pod ní utrhl břeh rozvodněného potoka.

„Budeme v následujících hodinách intenzivně pokračovat v pátrání. Zapojí se do něj dvě desítky policistů včetně psovodů a dnes počítáme i s nasazením policejních potápěčů. S ohledem na stávající stav, jak klesá hladina řeky a jak nám to umožní podmínky, neboť terén je ještě hodně rozbahněný, máme natipovaná místa, která chceme propátrat za účasti policejních potápěčů,“ uvedla policejní mluvčí.

+4

Policisté budou znovu pátrat na osmikilometrovém úseku mezi Oskavou a Novou Hradečnou. „Uvidíme, jak bude situace vypadat dnes a poté zvolíme další postup,“ doplnila policejní mluvčí.

Oskava, odkud žena pocházela, je jednou z obcí, které ničivé záplavy v noci na pondělí postihly nejvíce. Sílu přívalových dešťů, které během okamžiku zvedly hladinu protékající řeky Oskavy, tam dokazuje i utržený most mezi Oskavou a Bedřichovem.

Hasiči dokumentují boj s následky povodně.

Pátrání po pohřešované ženě se rozběhlo hned v pondělí ráno, prostor ze vzduchu monitoroval policejní vrtulník, ženu hledali policisté i za pomoci dronu. Dosud však bezúspěšně. Voda sice v postižené oblasti opadla, terén je však velmi nepřístupný, koryto potoka lemují nánosy bahna a dřeva. Policisté dosud prohledávali oba břehy řeky Oskavy, přilehlé toky a vodní plochy a také louky a zahrady u rodinných domů, které jsou plné nánosů, naplavenin a popadaných stromů.

Když se ulice změní v řeku.

Ničivé záplavy, které postihly Uničovsko a jižní část Šumperska v noci na pondělí, mají dosud jednu oběť, osmačtyřicetiletou ženu z místní části Šumvaldu Břevence. V postižených obcích pokračuje odstraňování následků povodní. Ráno se sem vrátili hasiči, kteří kromě úklidu pomáhají čerpat vodu. „Máme 27 jednotek v terénu, což je zhruba 160 hasičů,“ řekla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Na místě působí i humanitární organizace a vojáci.

Reklama

Doporučované