Hlavní obsah

Do Prahy se sjedou o víkendu tisíce motorek Harley-Davidson

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

O víkendu se do Prahy sjede několik tisíc motocyklů Harley-Davidson, Indian a dalších značek na 8. ročník Prague Harley Days. Akce na výstavišti v Holešovicích bude spojena s BurgerFestem a Koncertem pro 10 milionů.

Článek

Vstupné bude letos zdarma. Novinářům to dnes řekl organizátor akce Jaroslav Vavřina.

„Pro 8. ročník Prague Harley Days, který se rozrostl díky spojení s BurgerFestem a Koncertem pro 10 milionů, jsme se rozhodli poprvé a naposledy udělat vstup gratis. Chceme na Prague Harley Days přivítat všechny milovníky motocyklů, zábavy, hudby a dobrého jídla a užít si společně s nimi jedinečnou atmosféru, kterou bude akce bezesporu mít. Rád bych proto pozval opravdu všechny,“ uvedl Vavřina.

Součástí Prague Harley Days bude v sobotu spanilá jízda pro 800 motocyklů, které projedou centrem Prahy. Zájemci si budou moci vyzkoušet jízdu na motorce Harley-Davidson, součástí bude soutěž přestaveb nebo výstava nových motocyklů včetně očekávaného modelu Pan America. Do programu přibyl pole dance, naopak chybět bude freestyle motocross a večer thai boxu.

Kvůli koronaviru budou místa pod pódii rozdělena do sektorů, k dispozici bude dezinfekce a lidé si na místě budou moci pořídit roušku. Její nošení ale nebude povinné. Kdo si již koupil vstupenku, bude ji moci vrátit, využít pro příští ročník nebo ji nechat převést na speciální VIP vstup.

Díky propojení s projektem Koncert pro 10 milionů bude hudební složka patřit právě finálovému koncertu celého projektu. Ten je určen všem zdravotníkům a lidem v první a druhé linii. Celý koncert bude přenášen živě na sociální sítě a účast na něm přislíbily například skupiny Support Lesbiens, Yo Yo Band, The Silver Spoons a další.

BurgerFest nabídne kuchařské show a workshopy, vedle nabídky hamburgerů ve všech možných podobách si lidé budou moci připravit si vlastní burger a zasoutěžit si o hodnotné ceny. K vidění budou terénní vozy Hummer nebo americké veterány.

Reklama

Doporučované