Hlavní obsah

Do předávání amerických hudebních cen se vmísila politika. „Jděte volit,“ vyzvala královna večera Taylor Swift

Podívejte se, jak předávání cen American Music Awards v Los Angeles vypadalo.Video: Barbora Marková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Úterní udílení cen American Music Awards ovládly zpěvačky Taylor Swift a Camila Cabello. Každá dostala po čtyřech cenách.

Článek

Hvězdný lesk byl v Los Angeles toto úterý zase o něco zářivější než jindy. Není se čemu divit – o vítězi American Music Awards rozhodují sami fanoušci a také prodaná alba. Ceny se těší neuvěřitelnému diváckému zájmu a interpreti to moc dobře vědí. Ostatně i díky tomu každý rok bývá na co koukat.

Mariah Carey, Camila Cabello nebo neuvěřitelné vystoupení Cardi B. I když se letos každá ze zpěvaček opravdu vytáhla, pozornost si nakonec ukořistila jiná kráska. Taylor Swift celý večer naprosto ovládla – stala se umělkyní roku, získala také cenu za nejlepší turné roku a nejlepší poprockové album.

„Každé album beru jako jednu ze svých životních kapitol. Jsem vděčná fanouškům a opravdu velmi ráda, že se vám tahle líbila. Jsem tak šťastná… Protože tahle cena znamená, že se vám líbila. Ale musím k vám být v jedné věci upřímná – na tu další kapitolu se těším ještě víc,“ prozradila s cenou v ruce Taylor Swift.

Dohromady má tahle blonďatá diva 23 cen AMA. Podle novinářů překonala dosavadní rekord již zesnulé Whitney Houstonové, která jich získala jednadvacet. Nebyla to ale jen krása a um téhle mladé zpěvačky, která celý večer poznamenala. Vmísila se politika – tedy přesněji listopadové volby do Kongresu. Swift dokonce během ceremoniálu fanoušky vyzvala, aby šli volit.

„Jen bych chtěla připomenout fakt, že stejně jako tahle cena, tak všechny ceny udělené dnes večer, byly udělené na základě volby vás všech – a stejně tak se volí i 6. listopadu. Jděte volit. Miluju vás, lidi,“ doplnila při předávání jedné z cen na pódiu.

Zpěvačka, která se dosud k politickému dění odmítala vyjadřovat, už minulý víkend na Instagramu podpořila demokratického kandidáta ve státě Tennessee. Po její výzvě se podle amerického tisku razantně zvýšil počet registrací mladých voličů a přirozeně svou podporou nepotěšila republikána Donalda Trumpa: „Řekněme, že mám rád hudbu Swiftové asi o 25 procent méně než dříve.“

Uspěla také americko-mexicko-kubánská zpěvačka Camila Cabello, která se proslavila globálním hitem Havana. Za něj získala cenu za nejlepší poprockovou píseň, nejlepší klip a nejlepší duo. Rodačka z kubánské metropole bodovala také v kategorii objev roku. Z osmi nominací tři proměnila již zmiňovaná Cardi B, která mimochodem vynesla opravdu velmi objemný květinový model. Vedle mimozemské krásky Swiftové ale vypadala možná až příliš exoticky.

Reportáž je součástí magazínu Slavní, který můžete sledovat každou neděli ve 21 hodin na Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?

Reklama

Doporučované