Hlavní obsah

Do Španělska na Vueltu a neporušit karanténu? Díky Čechům to jde

Po Tour de Suisse nabídne česká sportovní aplikace Rouvy fanouškům také trasy La Vuelty.

Reklama

Čeští tvůrci tréninkového softwaru Rouvy zprostředkují cyklistům letošní trasu slavného španělského závodu La Vuelta. Dohodli se na tom s organizátory a nabídnou fanouškům hned osm závodních úseků.

Článek

La Vuelta, ale virtuálně. Firma Rouvy z jihočeského Vimperku si připsala další úspěch v mezinárodním soutěžním prostředí. Poté, co na jaře získala kontrakt s Tour de Suisse, čtvrtým nejdůležitějším závodem na světě, oznámila další spolupráci.

Tentokrát se Češi dohodli s trojkou na trhu, španělskou Vueltou, která se pyšní tradicí už od roku 1935. A letos tak jede 85. ročník etapového závodu, kvůli koronaviru odsunutého na podzim.

„Je skvělé uspořádat první digitální vydání La Vuelty. Těšíme se, až přivítáme sportovce z celého světa na silnicích s ohromujícími výhledy, které Španělsko nabízí,“ říká k právě spuštěné spolupráci Petr Samek, ředitel firmy VirtualTraining, která za projektem Rouvy stojí.

V placené aplikaci si tak cyklisté na chytrých trenažérech budou moci projet stejné úseky etapového závodu jako profesionální cyklisté. A těch, kteří uprostřed druhé koronavirové vlny trénují v obýváku nebo třeba garáži, od jara výrazně přibylo. „Věřím, že tak fanoušky zase o trochu více propojíme s jejich idoly z řad profesionálních cyklistů,“ doufá Petr Samek.

Aplikace je určená nejen pro cyklisty, ale také triatlonisty. V kombinaci s trenažérem dokáže simulovat venkovní jízdu včetně reálné zátěže a také v reálných kulisách. V rámci Vuelty to bude například vyhlášené stoupání na Alto de Moncalvillo nebo Tourmalet.

VirtualTraining

Firma vznikla v roce 2013 v jihočeském Vimperku. Od října 2020 má pobočku taky v Praze-Karlíně.

Vlastní ji čtyři majitelé, každý drží 25 procent. Mezi nimi jsou i bratři Samkové, Petr firmu řídí, Jiří se stará o vývoj.

Má 35 zaměstnanců a 10 dalších spolupracovníků.

V současnosti jedná s investory o vstupu do firmy.

Pro jihočeskou vývojářskou firmu tak pandemie covid-19 přinesla řadu byznysových příležitostí. Během jednoho roku spolupracovala s Tour de Suisse, americkým Ironmanem, nyní s Vueltou a intenzivně se připravuje na vstup investora.

Ale zatím jí chybějí lidé. „Posilujeme tým sportovních nadšenců napříč obory, nicméně hlavní zájem máme o vývojáře,“ říká šéf VirtualTraining Petr Samek.

Reklama

Doporučované