Hlavní obsah

Do sporu, jak a kdy odstranit billboardy u dálnic, zasáhla vichřice

Co bude s billboardy u dálnic a silnic, které poškodila nedávná vichřice?Video: Petr Švihel

 

Reklama

Nedávná vichřice poškodila i billboardy u silnic a dálnic. Mnohé z nich jsou podle nového zákona nelegální. Otázkou je, co s nimi bude.

Článek

U řady poničených billboardů došlo k paradoxní situaci. Patří totiž mezi ty, které by měly být podle nového zákona odstraněné a jejich majitelé využívají všechny zákonné lhůty, aby jejich odstranění oddálili. Není proto jisté, jestli poničené reklamní poutače nechají u cesty bez povšimnutí, nebo je začnou opravovat, přestože by je správně měli demontovat.

Podle Lukáše Váni, mluvčího Svazu provozovatelů venkovní reklamy, tedy sdružení firem, které své billboardy na přelomu srpna a září přelepilo státní vlajkou a odmítlo je odstranit, se majitelé o poškozené reklamní nosiče postarají. Nechtěl ale uvést, jestli je budou opravovat, nebo odstraňovat.

Ředitelství silnic a dálnic je připravené zasáhnout v okamžiku, kdy by billboardy ohrožovaly řidiče.

„Pro nás je nejdůležitější, jestli nedošlo k poškození konstrukcí reklamních zařízení. Pokud ano, pak by to znamenalo nebezpečí pro silniční dopravu. Pokud by došlo k akutnímu ohrožení silničního provozu, tak samozřejmě zasáhneme,“ řekl Jan Rýdl, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Reklama

Doporučované