Hlavní obsah

Do tří let UFC? Meloun se stává stále oblíbenějším zápasníkem a chce pás Oktagonu

Rozhovor s Milošem Petráškem. Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

O zápasníkovi Miloši Melounu Petráškovi se často píše jako o „miláčkovi českých žen”, už brzy by ale mohl být známý jako držitel titulového pásu organizace Oktagon. S bilancí 11-3 pomáhá zpopularizovat české MMA a do tří let by se chtěl podívat do nejslavnější ligy světa.

Článek

Další galavečer smíšených bojových umění a další skvělá atmosféra. Poslední červencovou sobotu patřila pražská Štvanice MMA, konkrétně akci s názvem Oktagon 7. Pod širým nebem se sešlo zhruba sedm tisícovek nadšených fanoušků a především skvělí zápasníci, kteří předvedli jeden napínavý souboj vedle druhého.

Vedle Martina Šolce, Davida Kozmy a Michala Martínka svůj duel ovládl také Miloš Petrášek, přezdívaný Meloun. A stálo to za to. Svého soupeře, Brazilce Williana Cowboye Alvese, vyřídil už ve druhém kole a potvrdil svou formu.

Zápasit měl přitom se Samuelem Krištofičem, k duelu ale nedošlo, slovenský „Pirát” si poranil ruku, a tak do zápasu s Petráškem nemohl nastoupit. K dlouho očekávanému československému souboji by ale mělo dojít už brzy, v listopadu na akci Oktagon 10 v pražské O2 areně.

Po zápase si Miloš dopřál pár dní volna a poté se vydal na Slovensko, kde v srpnu probíhá natáčení pořadu Oktagon Výzva, kde bude Petrášek působit v roli trenéra.

Ještě koncem loňského roku diváci přitom vídali sympatického zabijáka pod hlavičkou organizace XFN. „Jednoduše mi Oktagon nabídl lepší finanční podmínky, tak jsem tu nabídku přijal,” vyjádřil se pro sportovní magazín na Seznamu. Konkurenční boj mezi oběma nejlepšími českými organizacemi vnímá spíše pozitivně. „Organizace se předhánějí, lidé to začali víc sledovat, takže pak my zápasníci dostáváme lepší peníze,” říká.

Petráškovým krátkodobým cílem je získat pás Oktagonu, do tří let by se pak rád podíval do nejslavnější UFC.

Co mu dává spolupráce s mentálním koučem Marianem Jelínkem a které české zápasníky vnímá jako nejlepší? To prozradil Miloš Meloun Petrášek nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:
Martin Petrásek

Doporučované