Hlavní obsah

Do úložných boxů už nejen elektronika. Rohlík začíná s jiným typem doručování potravin

Rozhovor s Tomášem Čuprem.Video: Zuzana Hodková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Velcí internetoví hráči už zboží do úložných schránek doručují, teď s tím začal i on-line prodejce potravin.

Článek

Internetový dodavatel potravin, firma Rohlík.cz, startuje s takzvanými Rohlik Pointy. Po prodejcích především elektroniky tak s dodávkou prostřednictvím úložných boxů přichází i první ze společností, která nabízí potraviny.

Rohlik Pointy budou mít chladící i nechladící část, které kupující odemkne unikátním PIN kódem. Boxy jsou už v tuto chvíli jsou rozmístěny ve frekventovaných kancelářských budovách v Praze a v Brně, ale časem by se měly podle plánů firmy objevit také na veřejných místech.

„Rádi bychom naše nová výdejní místa dostali do všech velkých office center v České republice. Zkoušíme také recepce bytových komplexů. Jsme v kontaktu s developery, kteří by zahrnuli naše boxy do budoucích plánů sídlišť,“ plánuje Tomáš Čupr.

První automatická odběrná místa se v Česku objevila už v roce 2012. Česká pošta tehdy spustila zkušební provoz balíkomatu na hlavní pražské poště v Jindřišské ulici.

Přišly i další pokusy. Projekt Kouzelná almara, za kterým stál tehdy také Tomáš Čupr a téměř ve stejné době licenci získala i kurýrní společnost In Time. Ambice byly velké, ale úspěch Poštomatů se nedostavil ani po sloučení obou firem. Tuto síť nedávno převzal Mall.cz. Zatím má své boxy umístěné v Praze. V nadcházejících měsících chce schránky dostat na dalších 70 míst v Česku a 30 na Slovensku.

Největší e-shop Alza na tato výdejní místa sází už čtyři roky a po celé zemi má rozmístěno 62 výdejních zařízení.

Reklama

Doporučované