Hlavní obsah

Do Karlových Varů jsme přivedli nový typ byznysmenů, říká největší sponzor filmového festivalu

Nehleďte na ně jako na krabice, to zajímavé se odehrává uvnitř, říká šéf impéria zaměřujícího se na průmyslové reality.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Tak překotný růst jsme neplánovali. Prostě přišel, říká Milan Kratina, šéf nejrychleji rostoucí české firmy.

Článek

Pořádali jsme pro naše investory představení v Divadle Járy Cimrmana, ale už nám začalo být malé. V Karlovarském kraji máme zainvestované miliardy, když chyběl hlavní sponzor byl to pro nás logický krok, popisuje v rozhovoru pro magazín Barvy byznysu šéf společnosti Accolade Holding Milan Kratina, jak se dostali ke sponzoringu filmového festivalu.

„Díky tomu se do Karlových Varů dostal nový typ byznysmenů, který dosud neměl důvod na festival jezdit,“ tvrdí.

Do Accolade, která je podle hodnocení Financial Times nejrychleji rostoucí českou společností s růstem tržeb za 4 roky ve výši přes 1 500 procent, nejdříve investovali partneři právních či poradenských firem. Později se přidali i čeští miliardáři. Přes Accolade ukládají své investice do průmyslových nemovitostí neboli skladových „krabic“ podél dálnic.

„Poptávka po nových průmyslových realitách nadále roste. Firmy například koncentrují své sklady a chtějí nové plochy,“ uvedl Kratina, jehož Accolade právě začíná s bezmála miliardovou investicí za hranicemi. Konkrétně v Německu nedaleko Cách.

Souvisí to s tím, že podle Kratiny do Česka míří investoři jen z donucení a ne proto, že by zde skutečně investovat chtěli? Co je odrazuje a láká jinam? A co zlákalo jeho společnost zaměřenou na průmyslové haly k investici do brněnského letiště? Nejen to vysvětluje Milan Kratina v rozhovoru nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované