Hlavní obsah

Doba, kdy mužům stačil sprchový gel a voda po holení, je dávno pryč, říká ředitelka Make-Up Institute

Rozhovor na téma líčení mužů s názornou ukázkou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Zakrývat nedokonalosti v obličeji, ať už pupínky, nebo kruhy pod očima, nemusí jen ženy. Make-up je dnes běžnou součástí kosmetické výbavy řady mužů.

Článek

Studio Seznamu navštívila Markéta Davidovich, ředitelka Make-Up Institute. Tentokrát však za jiným účelem, než byste si mohli myslet. Tématem rozhovoru bylo líčení mužů. „Už je dávno pryč doba, kdy mužům stačil sprchový gel a voda po holení. To už jsme dávno někde jinde,“ říká Davidovich. V institutu se proto lektoři učí líčit mužskou tvář, protože má na rozdíl od ženské svá specifika. Dokonce sami muži docházejí na kurzy, aby věděli, jak se doma nalíčit svépomocí.

„Mnoho značek dekorativní kosmetiky má v dnešní době pánské řady. Dříve muži používali dámské produkty, bylo to ale špatně,“ varuje Davidovich před špatným výběrem produktů. Muži by neměli sahat po rozjasňujících make-upech, naopak se pro pánské zákazníky vyrábějí matné verze.

Markéta Davidovich také zdůrazňuje, že největší důraz by měli dávat muži na péči o svou pleť. „Dnes už si muži běžně čistí ráno pleť, aplikují krém, chodí na kosmetiku. Jedna ze zásadních věcí pro muže jsou peelingy, aby byli projasnění, krásní a svěží,“ říká Markéta Davidovich. Pokud i vy máte o toto téma zájem, a dosud jste nevěděli jak na to, úvodní video nabízí kromě rozhovoru s Markétou Davidovich i ukázku líčení lektorkou Zuzanou Buriánkovou.

Rozhovor je součástí pořadu Rodinka, který můžete sledovat každý všední den od 9:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované