Hlavní obsah

Tip na výlet: Dobré Pole u Mikulova - víno, kola, turistika a super lidé

Foto: Zuzana Hodková

Vinné sklepy jsou zde otevřené, víno povedené a vinaři přátelští.

Reklama

Jen pár kilometrů od Mikulova je docela nenápadná vesnice Dobré Pole – určitě ale stojí za návštěvu. Je to totiž vesnice plná vinařů, sklepů a dobrého vína. Letní tip Zuzany Hodkové, moderátorky byznysové redakce Seznam Zpráv.

Článek

Vezměte si sem kolo, protože cyklostezek a možností cyklovýletů je tu nespočet. Hrad Falkstein je vzdálený jen 12 kilometrů, zamířit můžete do jeskyně Na Turoldu, případně přímo do Mikulova nebo do Lednice.

Vinné sklepy jsou zde otevřené, víno povedené a vinaři přátelští - obzvlášť můžu za sebe doporučit Vinařství Barcůch, kde se poutavou a zajímavou formou o víně dozvíte vše, co vás zajímá. Ve vesnici se také pravidelně pořádají vinné košty, nebo třeba i gulášový šampionát.

Dobré Pole

Vesnice Dobré Pole se nachází při státní hranici s Rakouskem. V obci se nachází památkově chráněný farní kostel sv. Cecílie z osmnáctého století. Vesnicí prochází Mikulovská vinná cyklostezka. Nedaleko obce se nachází pozůstatky československého opevnění.

Nejbližší parkoviště: parkoviště Dunajovická

Nejbližší vlak: Dobré Pole

Vinný sklep: Vinařství Barcůch

Kdyby vám nevyšlo počasí, nevadí - jste jen kousek od termálních lázní Laa an der Thaya, tak si nezapomeňte vzít plavky.

Reklama

Doporučované