Hlavní obsah

Dobrovolníci rozdávali ve francouzském Calais jídlo migrantům, ti ale nepřišli

V Calais rozdávali jídlo uprchlíkům, téměř nikdo si pro něj ale nepřišel.Video: Reuters

 

Reklama

Dobrovolníci z francouzské neziskové organizace připravili potravinovou pomoc pro migranty v Calais. Na místo výdeje jídla ale takřka žádní nepřišli. Pravděpodobně jim vadila přítomnost médií.

Článek

Nezisková organizace La Vie Active pod patronátem francouzské vlády zahájila potravinovou pomoc pro uprchlíky sídlící poblíž přístavního města Calais. V první den výdeje jídla se ale takřka žádný z uprchlíků u improvizované kuchyně neukázal.

Podle představitelů neziskové organizace a zástupce regionální vlády v Calais Michela Tournaireho za tím mohla stát přítomnost mnoha novinářů. „Možná za to můžete vy,” řekl Tournaire na dotaz novináře. „Rozjíždíme nový systém, ještě musíme informaci o rozdávání jídla rozšířit na všechna potřebná místa.”

La Vie Active byla francouzskou vládou pověřena k dodávkám jídla pro migranty v Calais na sedm měsíců. Podle dostupných informací se organizace bude starat až o 600 uprchlíků.

Vládní plán počítá se systémem dvou hlavních míst, kde se bude jídlo rozdávat. Jedno bude v blízkosti bývalého uprchlického tábora, druhé u nemocnice, kde se migranti často scházejí. Pro zájemce o potravinovou pomoc budou připravena dvě jídla denně.

Reklama

Související témata:

Doporučované