Hlavní obsah

Dočasný pisoár u pražského Hlavního nádraží nahradí trvalý

Pisoár na Hlavním nádraží.

Reklama

Dočasný pisoár, který před více než dvěma lety nechala radnice Prahy 1 umístit ve Vrchlického sadech u Hlavního nádraží, by měl na podzim nahradit trvalý se zakrytou konstrukcí.

Článek

Radní městské části nedávno vybrali dodavatele zařízení, za které radnice zaplatí 996 tisíc korun.

„Toaleta bude celokovová, bude mít zatočený tvar ‚šneka‘, takže na rozdíl od současného stavu budou toalety samotné zakryté,“ uvedl Martin Šebesta z oddělení vnějších vztahů radnice. Dodal, že projekt by měl být hotov v říjnu a že podobu pisoáru městská část konzultuje s policií, aby konstrukce neumožňovala například přespávání narkomanů. Dočasný plastový pisoár nechalo tehdejší vedení radnice nainstalovat v dubnu roku 2019 z důvodu častého znečišťování okolí Hlavního nádraží zejména lidmi bez domova a drogově závislými, kteří se ve Vrchlického sadech často zdržují.

Vrchlického sady (Pražany přezdívané Sherwood) jsou známé právě velkou koncentrací bezdomovců a uživatelů drog. V budoucnu by přes ně měla vést tramvajová trať, kterou pražský magistrát plánuje z Vinohradské třídy kolem Hlavního nádraží do Bolzanovy ulice. V té souvislosti město ve spolupráci s městskou částí připravuje celkovou přeměnu sadů, na jejíž podobu městský Institut plánování a rozvoje připravuje soutěž.

Reklama

Související témata:

Doporučované