Hlavní obsah

Dohadujeme se, diskutujeme, hrajeme hry. Trenéři Ledecké prozradili, jak zvládají její silnou osobnost

Ester Ledecká se svými trenéry bojuje a dohaduje se.Video: Lucie Hrdličková

 

Reklama

Dvaadvacetiletá závodnice je v jednom kole a i přes potíže se zády nehodlá zvolnit. S její urputností a touhou co nejvíce trénovat i závodit bojují oba trenéři - lyžařský Tomáš Bank i snowboardový Justin Reiter.

Článek

Letošní sezona je pro Ester Ledeckou přelomová. Jako první žena v historii ovládla dva olympijské sporty a z Pchjongčchangu si přivezla zlato z lyží i ze snowboardu. Potřetí v řadě získala velký křišťálový glóbus za celkový triumf ve Světovém poháru v paralelních disciplínách. Sama říká, že miluje závodění a chce závodit, co nejvíce to jde. S jejím odhodláním často bojují oba její trenéři: „Pořád se dohadujeme o množství jízd. Každý den,” tvrdí její lyžařský trenér Tomáš Bank.

„Ji tak strašně baví trénovat, že někdy trénuje až moc. Pak je unavená a v tom horším případě se jí bloknou záda,” říká Bank a dodává, že Ester před olympiádou i na ní zmoudřela a přestala diskutovat. „Mým názorem je to, že díky tomu to na té olympiádě bylo tak dobré,” myslí si kouč.

Kvůli problémům se zády obojživelnice nedokončila závěrečný závod Světového poháru v superobřím slalomu ve švédském Aare. Nestartovala ani ve finále snowboardového Světového poháru v německém Winterbergu, kde jen převzala velký křišťálový glóbus. Esterminátor, jak se závodnici přezdívá, přesto plánuje ještě přitvrdit a přidat si další disciplínu - slalom. Bank její plán bere s lehkou nadsázkou: „Ona ten slalom jezdí, jezdí ho docela dobře, ale nemáme čas ho trénovat. Těch dnů nemůže být víc. Když omezí snowboard, není problém přidat slalom.”

Trenér snowboardu, Justin Reiter, má s Ester ten samý problém. Přišel ale na originální řešení, když si Ester chce přidat jedno nebo dvě kola tréninku navíc: „V tomto případě máme hry, které hrajeme. Já v těch hrách podvádím, abych vyhrál a ona nemohla jet další kolo. Žádné hádky, vždycky je to o tom, najít to nejlepší řešení,” směje se Američan.

Podívejte se na pondělní tiskovou konferenci Ester Ledecké

Tisková konference Ester Ledecké k závěru sezony.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované