Hlavní obsah

Dojatý Rosický. Popisuje svůj poslední zápas. Zahrál si i s malým synem

Dojatý Rosický po svém finálovém zápasu.Video: David Janeczek

 

Reklama

Tomáš Rosický se rozloučil s kariérou během exhibičního zápasu. Tým složený z bývalých českých reprezentantů porazil světové hvězdy 5:2.

Článek

Rosický ukončil kariéru už v zimě, ale rozlučku s diváky nachystal až po sezoně. Do Prahy přiletěli vedle bývalých českých reprezentantů také Rosického bývalí spoluhráči z Borussie Dortmund a Arsenalu.

„Musím říct, že jsem si to užil. Byl to moc pěkný zážitek. Trochu nám to pokazilo počasí. Chtěl bych poděkovat lidem, že vydrželi hodinu na dešti,“ řekl Rosický na pozápasové tiskové konferenci.

Zápas hraný na dva půlhodinové poločasy se o hodinu zdržel, protože těsně před pátou dorazil do Prahy přívalový déšť.

„Bavil jsem se s hráči obou týmů a všichni chtěli hrát. Nemohli jsme akorát hrát v plánovaném čase kvůli bouřce,“ vysvětlil sedmatřicetiletý, dnes už bývalý fotbalista.

Rosický nastoupil v prvním poločase společně se svými bývalými spoluhráči z Borussie a Arsenalu. Ve druhé půli už oblékl reprezentační dres po boku Jana Kollera nebo Milana Baroše.

Těsně před koncem zápasu se do hry dostal i Rosického otec, bratr a syn. Nejmenší z tria střídajících upravil na konečných 5:2.

„Bylo skvělé, když byl se mnou na hřišti můj syn a celá rodina, která mě strašně moc podporovala během celé kariéry," zakončil Rosický.

Reklama

Doporučované