Hlavní obsah

Dokonalá pro experimenty? S herečkou Zuzanou Kronerovou za výstředními brýlemi i do miniaturní šatny, kde žila s celou rodinou

S herečkou Zuzanou Kronerovou po osudových místech jejího života ve slovenské Bratislavě i v české metropoli.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kdysi snila o tom, že bude prodavačkou zmrzliny. Divadelní geny po rodičích v sobě ale nezapřela a teď je jednou z nejčastěji obsazovaných slovenských hereček v Česku. Nechte se provést Zuzanou Kronerovou po Bratislavě i Praze, kterou miluje, přestože v ní vždycky zabloudí.

Článek

Odmalička se na sebe pitvořila v zrcadle a chtěla chodit do rozhlasového souboru. „Tatínek se vyděsil. Namluvil mi, že když se děti v rozhlase spletou, bijí je a nedávají jim jíst,” vzpomíná Zuzana Kronerová na chvíle, kdy se jí otec snažil odradit od umělecké kariéry.

Už od čtyř let ale milovala prolézání šaten i rekvizitárny a na jevišti hltala dramata. Rodiče, herci Jozef a Terézia Kronerovi, tehdy čekali, až budou mít dostavěný byt, takže s dcerou bydleli v divadelní šatně bratislavského divadla Pavla Országha Hviezdoslava.

„Jednou jsem stála v hledišti opřená o zeď. V narvaném divadle ani místo volné. Sledovala jsem Oidipa vladaře a v nejdramatičtější chvíli, kdy si vypíchli oči, jsem omdlela, sesunula se k zemi,” vybavuje si vzpomínky na svébytné „večerníčky” dvojnásobná držitelka Českého lva.

Ukáže nejen šatnu, kde s rodiči několik let žila. Provede nás po bratislavském Starém Městě a vyrazíme i do galerie, kam si v centru slovenské metropole chodí oddychnout.

Štáb pořadu Moje místa zavede také do nové čtvrti Karlova Ves. Tady má svůj „zdroj” ikonických brýlí, které k ní už několik let neodmyslitelně patří. „Naštěstí se mi zase pokazil zrak, tak si můžu vybrat nové,” vtipkuje.

Úspěšná slovenská herečka nás provede i svými pražskými místy. U Vltavy prozradí, proč přemlouvala režiséra Bohdana Slámu, aby pro natáčení Báby z ledu vymyslel jiný sport než otužování. A v Ypsilonce, kde ji právě v těchto dnech můžete vidět „naživo”, vysvětlí, proč divadelní „namlouvání” může trvat i několik desítek let.

Pořad Moje místa sledujte premiérově každý pátek od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované