Hlavní obsah

Doktory a sestry ubytuje luxusní hotel v nejdražší čtvrti v New Yorku

New York poskytne zdravotníkům luxusní ubytování, aby nemuseli dojíždět.Video: Jan Marek, AP, Youtube.com

 

Reklama

Hotel na nejdražší newyorské ulici bude zdarma ubytovávat doktory a zdravotní sestry během pandemie. Je prý první v řadě, takže budou následovat další. Pětihvězdičkový hotel Four Seasons je i v Česku - nabízí mimo jiné nejdražší pokoj v Praze.

Článek

Skuteční newyorští boháči mají byt v Billionaires' Row – milionářské čtvrti na Manhattanu. Mezi osmi extrémně luxusními mrakodrapy je třeba i nejdražší ulice ve městě - Central Park South. Ceny bytů v ní se pohybují v přepočtu kolem čtvrt miliardy korun, píše magazín Business Insider.

Nejdražší ulice v New Yorku.

Nejdražší prodaná nemovitost v historii USA

Spodní hranice cen za apartmány v ráji opravdu movitých lidí je asi 75 milionů, ta horní pak i 1,5 miliardy korun. Loni se na nejprestižnější newyorské třídě prodal i rekordní byt za 5,4 miliardy korun. To je vůbec nejvyšší cena v historii amerických nemovitostí.

Nejdražší nemovitost v dějinách USA.

Pokoje pro zdravotníky nejméně za 25 tisíc

Ve čtvrti Billionaires' Row je také pětihvězdičkový hotel Four Seasons. Jeho 350 pokojů teď zdarma ubytuje doktory, sestry a další zdravotnický personál. Noc tam přitom podle časopisu Forbes obyčejně stojí více než jeden tisíc dolarů, což je v přepočtu asi 25 tisíc korun.

Newyorský hotel je ale kvůli pandemii zavřený už od pátku, a to minimálně do 15. dubna, ke kterému by měl podle potřeby ubytovat zdravotníky, dodává sever NBC. Novinku včera oznámil guvernér státu New York s tím, že pomůžou i další hotely.

Ubytování pro lékaře, sestry a zdravotnický personál zdarma.

Lékaři, sestry a další potřebný personál podle Andrewa Cuoma do hlavního ohniska nákazy v USA mnohdy dojíždí. „Potřebují místo blízko práce, kde by si mohli odpočinout a regenerovat. Slyšel jsem, že guvernér Cuomo na jedné ze svých tiskových konferencí vyzývá k nějaké akci. To pak nešlo jinak než pomoct tak, jak jen můžeme,“ uvedl Ty Warner ze společnosti provozující hotel Four Seasons.

Až polovina nemocných obyvatel NYC

Včerejší předpověď starosty Billa de Blasia to více než potvrzuje. Novinářům řekl, že by se prý mohla nakazit i polovina z 8,4 milionu Newyorčanů, uvádí televize Fox News.

Polovina New Yorku se může nakazit, uvádí starosta.

Ze všech svých 110 hotelů po celém světě má Four Seasons jeden pětihvězdičkový i v Praze. Nejlevnější pokoj pro dva mimo hlavní sezonu vyjde zhruba na 8000 korun za noc. V sezoně je minimální částka o 5000 korun vyšší, dodává magazín Forbes.

Prezidentské apartmá pražského hotelu je už několik let po sobě nejdražším pokojem v hlavním městě. Loni vycházelo nejméně na 140 tisíc korun za noc.

Four Seasons je i v Praze.

Reklama

Doporučované