Hlavní obsah

Dokument o Michaelu Jacksonovi: Co nového přinesl k letitým obviněním z pedofilie?

Proč vzbudil dokument Leaving Neverland tolik emocí?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Leaving Nevereland. Dokument, při jehož promítání museli být v sále přítomní lékaři a který krále popu Michaela Jacksona líčí jako sexuálního predátora obtěžujícího děti.

Článek

Základem příběhu jsou výpovědi dvou chlapců, dnes už mužů, kteří do detailu popisují, jak je měl král popu zneužívat. Jde o stejné dva muže, kteří ještě za života Michaela Jacksona během procesů se zpěvákem vypovídali v jeho prospěch. Tehdy tvrdili, že se jich nikdy (v sexuálním smyslu) nedotkl.

Jisté je, že Jacksonův vztah k dětem byl pro mnoho lidí nepochopitelný. Trávil s nimi hodiny a hodiny. Pro některé to byl důkaz lásky, pro jiné zvrácenost. Podle psychiatrů byl dítětem uvězněným v dospělém těle. A to kvůli vlastnímu krutému dětství. Slávou posedlý otec Joe nejmladšího člena kapely The Jackson 5 sadisticky trestal. Musel se svlékat do naha a pak vydržet bití. Proto lidé nevěřili, že by Jackson sám ubližoval.

Než přišlo první obvinění.

Přednesl je Evan Chandler, otec 12letého syna Jordana. Po třinácti měsících mu zpěvák vyplatil v přepočtu 400 milionů korun. Prý už to prostě nechtěl řešit.

Klid měl do doby, než se ke zneužívání vyjádřila jeho sestra La Toya: „Nemůžu a nebudu spolupachatelkou těchto zločinů na malých a nevinných dětech,“ prohlásila v roce 1993. Důkazy ale neměla. Podivné jí však přišlo vyplácení tučných šeků těm, kteří promluvili o zneužívání – a pak už mlčeli.

Zbytek rodiny se za zpěváka postavil.

Pochybnosti veřejnosti zesílily v roce 2003, kdy Michaela Jakcsona zadržela policie. Obvinění bylo stejné. Tentokrát měl zneužívat 13letého chlapce. Tehdy se za něj postavily známé tváře i děti, které na Neverlandu také pobývaly. Mezi nimi Wade Robson a James Safechuck. I na základě jejich svědectví zpěváka shledali nevinným.

Proč teď oba jmenovaní změnili své výpovědi? To se dozvíte v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované