Hlavní obsah

Benefiční Koncert pro Ukrajinu v pražské Lucerně vynesl téměř 1,4 milionu

V přímém přenosu jako jediné médium v České republice vysílaly Seznam Zprávy Koncert pro Ukrajinu, pustit si jej můžete i ze záznamu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Více než 1 380 000 korun na pomoc lidem zasaženým válkou na Ukrajině vynesl koncert, během kterého hrály například kapely Divokej Bill, Wohnout, Tři sestry či Anna K. Celý výtěžek akce půjde na nákup zdravotnického materiálu.

Článek

Benefiční akce na pomoc lidem, které zasáhla válka, se konala ve Velkém sále pražské Lucerny a vynesla přes 1 380 000 korun. Milion podle pořadatelů vydělal prodej vstupenek, přes 380 tisíc pak poslali diváci, kteří koncert sledovali prostřednictvím exkluzivního přímého přenosu Seznam Zpráv.

Kompletní výtěžek poputuje na pomoc Ukrajině. Příspěvky zaslané prostřednictvím dárcovských SMS směřovaly přímo na transparentní účet Červeného kříže. Za vybrané peníze bude nakoupen zdravotnický materiál, který je nyní nejvíc potřeba.

Na akci zahrály bez nároku na honorář kapely jako Divokej Bill, Wohnout, Tři sestry, Rybičky 48, Anna K., Vypsaná fiXa, Mr Loco, Eddie Stoilow a několik dalších. „Jsme jen hudebníci, a proto je pro nás nejpřirozenější podpořit Ukrajinu a její obyvatele benefičním koncertem,“ uvedla na svém Facebooku například kapela Divokej Bill.

Celý koncert zahájila s písní Ave Maria sopranistka ukrajinsko-ruského původu Marina Vyskvorkina. „Její účast na tomto koncertě nám vzhledem k jejímu původu připadala hezky symbolická,“ uvedl herec a produkční Matouš Rajmont.

Reklama

Doporučované