Hlavní obsah

Feri neuspěl se stížností proti obvinění ze znásilnění

Foto: Seznam Zprávy, Seznam Zprávy

Dominik Feri na snímku z června 2021.

Reklama

aktualizováno •

Státní zastupitelství zamítlo stížnost Dominika Feriho proti zahájení trestního stíhání. Informovalo o tom Aktuálně.cz. Někdejší poslanec TOP 09 čelí obvinění ze znásilnění nebo pokusu o něj, za což mu hrozí až 12 let vězení.

Článek

„O stížnosti rozhodovalo Městské státní zastupitelství v Praze, které stížnost zamítlo jako nedůvodnou,“ potvrdil Aktuálně.cz mluvčí státního zastupitelství Aleš Cimbala. Vyšetřování tak bude pokračovat.

Policie se o Feriho začala zajímat loni poté, co servery Deník N a A2larm přinesly svědectví několika mladých žen, na nichž se měl nyní již bývalý poslanec dopustit sexuálního násilí.

Prověřování skončilo letos začátkem března, tedy po devíti měsících práce, a kriminalisté Feriho obvinili. Seznam Zprávy už dříve informovaly, že policejní dokumenty o třech skutcích – o dvou dokonaných znásilněních a jednom pokusu o znásilnění. Jedné z dívek přitom v době činu bylo 17 let.

Mluvčí státního zastupitelství Cimbala nyní Aktuálně.cz potvrdil, že kriminalisté prověřovali pět dalších možných případů, podezření se ale neprokázala, a tak je tento týden odložili. „Z dosavadního prověřování nevyplynuly takové skutečnosti, které by umožňovaly prověřované jednání posoudit jako trestný čin,“ vysvětlil.

Dominik Feri od začátku odmítá, že by se dopouštěl sexuálního násilí. „Není pro mě většího pocitu potupy a osobního selhání než se ohlédnout zpět na situace, kdy jsem se zachoval nevhodně, nepatřičně či negentlemansky. Všechna taková selhání mě mrzí a hluboce a upřímně se za ně omlouvám,“ řekl zároveň v minulosti.

Krátce poté, co média svědectví dívek zveřejnila, rezignoval na post poslance a nekandidoval ani v podzimních volbách do Sněmovny.

Reklama

Související témata:

Doporučované