Hlavní obsah

Výstraha meteorologů: Několik krajů odpoledne pokryje silná ledovka

Foto: Pixy.org

Na většině území Česka hrozí od úterního odpoledne ledovka.

Reklama

aktualizováno •

Český hydrometeorologický úřad zvýšil stupeň nebezpečí varující před ledovkou. Silné namrzající srážky mohou zkomplikovat dopravu ve většině republiky.

Článek

Varování před ledovkou na většině území republiky vydal ČHMÚ již v pondělí. V úterý dopoledne však meteorologové varování ještě zpřísnili a upozorňují, že silná ledovka hrozí zejména na Vysočině a v částech Ústeckého a Jihočeského kraje.

Výstraha před silnou ledovkou platí od 16:00 do půlnoci pro Vysočinu, oblasti Dačice a Jindřichův Hradec v Jihočeském kraji a celý Ústecký kraj s výjimkou Děčínska. Ledovka by se měla prozatím vyhnout velké části západních a jižních Čech a většině území Zlínského kraje.

Podrobnou mapu s výstrahou si můžete prohlédnout na webu ČHMÚ.

„Hrozí nebezpečí četných úrazů při chůzi a vysoké nehodovosti, možné výpadky v dodávce elektřiny, zásobování a zdravotnických služeb. Možné je lámání větví stromů. Doporučuje se omezit vycházení ven a jízdy autem jen na nezbytné případy a v případě nutnosti jízdy sledovat dopravní zpravodajství a jezdit mimořádně opatrně, počítat s výrazným prodloužením doby jízdy,“ upozorňují ve výstraze meteorologové.

Namrzající déšť může komplikovat dopravu na většině území České republiky až do středečního poledne.

Reklama

Doporučované