Hlavní obsah

Žádná zima: na silvestra bude až 14 stupňů

Foto: Profimedia.cz

Na silvestra si sněhu příliš neužijeme.

Reklama

Přelom roku bude v Česku provázet mimořádně teplé počasí. Na silvestra teploty v Čechách vystoupají až na 14 stupňů Celsia, pátek se tak stane nejteplejším dnem letošního prosince.

Článek

V sobotu 1. ledna se teploměr vyšplhá ke 12 stupňům. Na Moravě a na severovýchodě Čech ale bude v nadcházejících dnech chladněji, v pátek maximálně osm stupňů Celsia, o víkendu kolem pěti stupňů. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

„Konec roku a začátek nového bude teplý. Na naše území proudí teplý vzduch, už v noci na dnešek se oteplovalo. Nejvyšší teploty dnes čekáme od 8 do 12 stupňů. Zítřek (pátek) bude nejspíš nejteplejším dnem prosince s maximálními teplotami 10 až 14 stupňů Celsia,“ uvedli dnes meteorologové na Twitteru.

Ojediněle na horách na severu a severovýchodě může podle meteorologů občas zapršet. Déšť může být zpočátku ojediněle i mrznoucí.

Také noční teploty zůstanou při oslavách Nového roku vysoko nad nulou, v Čechách se dostanou až k deseti stupňům, na Moravě bude kolem pěti.

Během nadcházejícího víkendu bude většinou oblačno nebo zataženo, může pršet nebo mrholit, na horách na severu a severovýchodě se dá zpočátku čekat mrznoucí déšť. Ojediněle se objeví mlhy.

Zvolna ochlazovat se začne až během prvního lednového týdne.

Reklama

Doporučované