Hlavní obsah

Asistent poslankyně ANO, který se účastnil rvačky na Babišově mítinku, končí

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Asistent poslankyně ANO Pavel Ardelean Krouský končí ve funkci (muž vlevo v černém tričku).

Reklama

Asistent poslankyně ANO Evy Fialové se ve čtvrtek účastnil potyčky na mítinku Andreje Babiše v Ústí nad Labem.

Článek

Poslankyně hnutí ANO Eva Fialová se zbavuje asistenta, který se ve čtvrtek účastnil rvačky na mítinku Andreje Babiše.

Seznam Zprávy ve čtvrtek zveřejnily video, na němž se perou dva muži o píšťalku. Do šarvátky se krátce zapojil i muž v černém tričku. Policie muže později vyvedla mimo shromáždění. Jak následně upozornil server Novinky.cz, šlo o Pavla Ardeleana Krouského, asistenta poslankyně Fialové.

„Přímo konfliktu jsem přítomna nebyla a vše jsem vyhodnocovala až s odstupem. Vzhledem k tomu, ze je pro mne neakceptovatelný jakýkoliv náznak násilí, stejně tak cílené provokace odpůrců, dohodli jsme se k okamžitému ukončení spolupráce,“ uvedla Fialová v SMS zprávě pro Seznam Zprávy.

Odpůrci bývalého premiéra, kteří na akci v Ústí přišli, se ho nejprve snažili vypískat. Na místě byli uniformovaní policisté i antikonfliktní tým.

Akce v Ústí nad Labem se podle odhadů účastnily asi dvě stovky lidí. Policisté na místě zaznamenali jedno protiprávní jednání, budou ale ještě vyhodnocovat pořízené záznamy, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Předvolební setkání Andreje Babiše v Ústí nad Labem provázely konflikty

Jedna ze slovních výměn skončí rvačkou o píšťalku. „Zaraz mu to do dr**y. Kopni do něho, do hovada,“ povzbuzují se navzájem Babišovi fanoušci. Jiné konflikty musí řešit policejní týmy, jednoho z Babišových fanoušků vyvádějí ven z davu.

Během mítinku také jeden z Babišových odpůrců pustil z reproduktoru nahlas rapovou píseň mířenou proti Babišovi. V davu protestujících proti expremiérovi bylo vidět transparenty s nápisy jako například tento: „AB. Jsi hrobníkem demokracie. Odejdi z veřejného života!“

Slyšet bylo také skandování protibabišovských hesel, mimo jiné „Burešovi tepláky“. Jeden z příznivců Babiše útočil na ostatní účastníky akce, kteří pískali, a strhával jim píšťalky.

Andrej Babiš jezdí od začátku léta po Česku za voliči, odmítá ale tvrzení, že jde o kampaň před prezidentskými volbami. Uvedl, že cesty podniká jako předseda hnutí ANO v souvislosti se senátními a komunálními volbami.

Střety mezi jeho příznivci a odpůrci se na těchto setkáních odehrávaly už dříve. Hlasité protesty, kterým čelil na mítincích minulý týden, si vyžádaly dva kontroverzní zásahy policistů v civilu, jimiž se nyní zabývá odbor vnitřní kontroly a Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Video zachycující asistenta poslankyně při rvačce.Video: Jaroslav Gavenda , Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované